U BIHAĆU JE SVAKI PETI STANOVNIK MIGRANT: Vlast ih ekspresno izmešta iz grada jer su građani najavili proteste!
Foto: Profimedia

opasno

U BIHAĆU JE SVAKI PETI STANOVNIK MIGRANT: Vlast ih ekspresno izmešta iz grada jer su građani najavili proteste!

Bosna i Hercegovina -

Građani Bihaća najavili su za danas velike proteste usled narušene bezbednosne i zdravstvene situacije u gradu zbog migranata i ignorantskog odnosa nadležnih institucija na nivou BiH, prenosi portal Klix.ba.

Građani su putem društvenih mreža najavili proteste na gradskom trgu, iako skup nije najavljen Policijskoj upravi u Bihaću. Skoro 500 migranata premešteno je prethodnih dana iz Bihaća na lokaciju Vučjak i tom prilikom su lakše povređena četiri policajca.

Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Nermin Kljajić rekao je da su četiri policijska službenika lakše povređena. On je naveo da je bilo pokušaja migranata da se vrate u Bihać, ali da su te grupe presretnute i vraćene na Vučjak.

Migranti se protive novom smeštaju koji se nalazi na bivšoj deponiji, a zbog koje su protivljenje preseljenju izrazili i predstavnici međunarodnih institucija, javlja agencija Hina. Migranti, koje bihaćka policija odvodi iz centra grada iz improvizovanih naselja i privatnih objekata, pokušavaju se vratiti u Bihać, ali ih policija u tome sprečava.

Kurir.rs/Agencije

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja