UBICA SLAVIŠE KRUNIĆA SE SAM PREDAO U SARAJEVU JER U BANJALUKU ŽIV NE BI STIGAO: Novi detalji slučaja koji trese Srpsku
Foto: ATV BL, MUP

nikome nije verovao

UBICA SLAVIŠE KRUNIĆA SE SAM PREDAO U SARAJEVU JER U BANJALUKU ŽIV NE BI STIGAO: Novi detalji slučaja koji trese Srpsku

Bosna i Hercegovina -

Benedi Đukanović, osumnjičeni za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, njegovog telohranitelja Žarka Pavlovića i ranjavanje vozača Gorana Ilića, pod nezapamćenim merama obezbeđenja je doveden na saslušanje u banjalučko tužilaštvo.

Ispitivanje je trajalo više od tri sata, a za razliku od ispitivanja u policiji, Đukanović je ovoga puta pred tužiocem negirao zločin.

U sud je doveden s pancirom, jer se strahuje da bi mogao biti likvidiran. Interventna jedinica Sudske policije RS blokirala je ulice oko zgrade suda.

Prema nezvaničnim informacijama, Đukanović je nakon dobrovoljne predaje na Ilidži postao meta ekipe koja je odgovorna za Krunićevu likvidaciju.

Slaviša Krunić
Slaviša Krunićfoto: Youtube/Printscreen

Istražitelji smatraju da je likvidacija naručena, a da je motiv koristoljublje.

Za sada je jedina veza između nalogodavaca i ubica upravo Đukanović pa se veruje da bi uz ponuđeni imunitet mogao da progovori, što bi zasigurno izazvalo rat u podzemlju.

On se tereti da je bio jedan od direktnih izvršilaca ubistava. Prema nezvaničnim informacijama iz sarajevske policije, Đukanović se predao policajcima s Ilidže „jer živ ne bi došao do MUP-a RS“.

S obzirom na to da je sedam dana nosio istu odeću, Đukanović nakon hapšenja nije imao posete u pritvoru. Spekuliše se da tokom dvomesečnog skrivanja nije verovao svojim saučesnicima, kao ni nalogodavcima zločina, jer previše zna pa je neugodan svedok. Istražitelji veruju da je zaobišao sve poznate „štekove“ jer je strahovao da će ga sačekati u jednom od njih.

Istraga je pokazala da je Đukanović pre ubistva bio u društvu s Željkom Kovačevićem i Emiliom Baldom u kafiću u Glamočanima. Za učešće u zločinu osumnjičen je i radnik "Sektor sekjuritija" (firme Slaviše Krunića), Rodoljub Gajić, inače Krunićev čovek od poverenja koji mu je čuvao ženu i decu, a koji je Kovačeviću odavao informacije o kretanju i detaljima osiguranja svog gazde, što mu je, navodno, bilo plaćeno.

Nije poznato gde se u međuvremenu krio, ali se veruje da je imao nečiju pomoć. Poznato je da je tokom bekstva koristio "golf 7" koji policija i dalje traži.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: ATV BL/MUP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track