DODIK SE SASTAO SA LUKAŠENKOM: Šteta je što se retko srećemo, ali dobro je da smo se sreli u pravom trenutku
Foto: RTRS

poseta minsku

DODIK SE SASTAO SA LUKAŠENKOM: Šteta je što se retko srećemo, ali dobro je da smo se sreli u pravom trenutku

Bosna i Hercegovina -

U Minsku je održan sastanak srpskog člana i predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika i predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka.

Lukašenko je istakao da mu je drago što je dočekao Dodika u Minsku, koga je sreo pre 19 godina.

"Šteta je što se retko srećemo, ali dobro je da smo se konačno sreli u pravom trenutku", istakao je.

"Mi pomno pratimo razvoj BiH. Vi znate moje mišljenje o bivšoj Jugoslaviji, o situaciji koja se razvila u bivšim republikama. Imali smo dobre odnose sa Jugoslavijom. Imamo dobre odnose sa Srbijom. Imamo odnose sa BiH, ali to nije dovoljno. Možemo mnogo više. I u tom smislu, vaša poseta je veoma važna", rekao je Lukašenko.

foto: RTRS

Predsednik Belorusije smatra da je sport dobar razlog za susret. On je skrenuo pažnju na uspešan razvoj sporta u postjugoslovenskom prostoru.

"Mi učimo od vas u različitim sportovima. Mnogi sportisti nastupaju u Belorusiji, treneri dolaze da podele svoja iskustva. I sport je uvek bio preteča sveta i dobar razlog za posetu Belorusiji", rekao je Lukašenko.

Dodik se prethodno sastao sa predsednikom Vlade Belorusije Sergejem Rumasom sa kojim je razgovarao o saradnji dve zemlje.

Dodik je započeo trodnevnu posetu Belorusiji, a ranije danas je na aerodromu u Minsku dočekan uz najviše državne počasti.

Kurir.rs/RTRS Foto: RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track