ČOVIĆ U ŠOKU OD BAKIRA: Tako se ne saziva Dom naroda! Suzdrži se od jednostranih akcija!
Foto: Printsceen Klix.ba/R.D.

NOVE VARNICE

ČOVIĆ U ŠOKU OD BAKIRA: Tako se ne saziva Dom naroda! Suzdrži se od jednostranih akcija!

Bosna i Hercegovina -

Zamenik predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović izrazio je iznenađenje načinom na koji je predsedavajući ovog doma Bakir Izetbegović inicirao i uputio poziv za sazivanje hitne sednice Doma naroda.

Čović u dopisu upućenom Izetbegoviću ističe da je u četvrtak, 20. juna, službeno informisan o zahtevu predsedavajućeg Kluba bošnjačkog naroda u Domu naroda o sazivanju hitne sednice Doma, a dan kasnije primio je i Izetbegovićev poziv za održavanje hitne sednice.

"Kako tokom naše intenzivne komunikacije prethodnih dana nismo razgovarali, niti je spominjana mogućnost sazivanja ovog i ovakvog vida zasedanja Doma naroda, iznenađen sam načinom na koji je iniciran i upućen. Uvažavajući naše dosadašnje razgovore, očigledno je da je nužno načiniti poslovničke i političke pretpostavke za održavanje sednice Doma naroda, sa ovim ili nekim drugim dnevnim redom. Ako su ispunjene ove osnovne pretpostavke, moguće je očekivati i uspešnu realizaciju same sednice", navodi se u Čovićevom dopisu.

On je pozvao Izetbegovića "da se svi suzdrže od ovakvih i sličnih jednostranih poteza, koji ne vode dogovoru i saradnji, neophodnim za stabilizaciju prilika u BiH".

Za danas je zakazana prva hitna sednica Doma naroda parlamenta BiH, na čijem je dnevnom redu imenovanje članova Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope.

Kurir.rs/RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track