BLAMAŽA ZA BIH! IZETBEGOVIĆ: Bićemo jedina zemlja koja nema predstavnike u Savetu Evrope
Foto: Beta/Hazim Aljović

propuštena šansa

BLAMAŽA ZA BIH! IZETBEGOVIĆ: Bićemo jedina zemlja koja nema predstavnike u Savetu Evrope

Bosna i Hercegovina -

Predsedavajući Doma naroda Parlamenta BiH i predsednik Stranke demokratske akcije (SDA), Bakir Iztebegović, izjavio je danas da će ta država biti jedina koja neće imati svoje predstavnike u Savetu Evrope.

On je, nakon neuspešne sednice Doma naroda Parlamenta BiH, rekao da je rok bio da se do sutra u 10 sati dostave imena delegata. Sednica tog parlamentarnog doma je propala jer na nju nisu došli poslanici iz SNSD-a i HDZ-a BiH.

"Nažalost BiH je propustila šansu koju joj je dalo rukovodstvo Saveta Evrope. Imali smo rok sutra do 10 sati da nam se ne desi da budemo jedina članica Saveta Evrope koja nema svoju delegaciju", kazao je Izetbegović novinarima.

Rekao je da je sednicu Doma naroda sazvao u poslepodnevnim satima jer je očekivao da će svi raditi po poslovniku, te da će i Predstavnički dom sazvati sednicu sa istom tačkom dnevnog reda.

"Očekivao sam da Borjana Krišto (HDZ) sazove sednicu Predstavničkog doma, jer ako ovo nije situacija za koju je tako nešto trebalo uraditi, onda ne znam. Jedna strana nije dovoljna da stvari povede u pravom smeru. Kada bi se u ovoj zemlji svi držali bazičnih stvari poput Ustava, zakona, preuzetih obaveza, svi bi bili sretniji, ali u ovoj zemlji se to ne poštuje i to ne radi strana koju ja predstavljam", rekao je Izetbegović.

Odgovarajući na razloge SNSD-a zbog nedolaska na sednicu, Izetbegović je rekao da niko nikakav papir nije potpisao u vezi sa formiranjem vlasti.

"Svi smo ga prihvatili. U njemu stoji i da će se integracijski procesi nastaviti. Očekujem da mandatar Zoran Tegeltija ponudi siže tog programa. Mi nismo dobili nikakav papir ni dokumente o radu na osnovu čega bi se tri člana Predsedništva opredelila u vezi s njegovom kandidaturom", rekao je Izetbegović, preneli su sarajevski mediji.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta/Hazim Aljović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track