NOVI SKANDAL TUŽITELJKE  GORDANE TADIĆ: NEUM tretira KAO INOSTRANSTVO! (FOTO)
Foto: Printscreen YouTube/TV1

skandal majstor

NOVI SKANDAL TUŽITELJKE GORDANE TADIĆ: NEUM tretira KAO INOSTRANSTVO! (FOTO)

Bosna i Hercegovina -

Gordana Tadić, glavna tužiteljka Tužiteljstva BiH, u svojoj skromnoj profesionalnoj biografiji koju je, pored ostalog, dostavila i Visokom sudskom i tužiteljskom veću BiH koje je izabralo na tu dužnost, najviše prostora je posvetila odlascima na brojne seminare, okrugle stolove, stručne konferencije, u zemlji i inostranstvu.

Učestvovala je na brojnim međunarodnim konferencijama, od kojih između ostalih treba istaći…", napisala je o sebi Tadićka. Ona je "između ostalog istakla" da je prisustvovala "promociji knjige "Procesuiranje ratnih zločina seksualnog nasilja u sukobima" čiji su autori glavni tužilac pri MKSS Serž Bramerc.

Gordana Tadić je na mnogim putovanjima izvan Bosne i Hercegovine koristila pasoš Republike Hrvatske. To se desilo i tokom njenog putovanja u Neum, sredinom prošlog meseca, o kojem je Tužilaštvo BiH izvestilo Ministarstvo inostranih poslova BiH. Hrvatskim pasošem se koristi i Tadićkin službeni vozač Tomislav Štrbac.

Gordana Tadić je u Neumu boravila i "sa nekim datumom jula" pa je 7. ovog meseca bila smeštena u hotelu "Jadran", što je poreske obveznike koštalo 133 evra (263.57 KM). U podacima koje je Tužilaštvo BiH objavilo u tzv. "Predmetu ugovora" navedeno je da je "Naziv predmeta ugovora": "SMEŠTAJ U INOSTRANSTVU".

Da nije reč o zabuni, grešci, potvrđuje i to da se Neum kao "inostranstvo" od strane Tužilađštva BiH pominje i u još nekim dokumentima kojima se ugovara smešaj Glavne tužiteljke Tadić i njenih saradnika. Neum je u tim "papirima" tretiran na isti način kao, recimo, Zagreb, u čijim su hotelima ("Zagreb" i "Šeraton") ovog meseca odsedali zaposleni u Tužiteljstvu BiH.

Putovati sa hrvatskim pasošem u hrvatskom džepu u hrvatski Neum bio je nedosanjani san svih istaknutih planera i aktera, Udruženog zločinačkog poduhvata, u Tužilaštvu u Hagu poznatog kao "Herceg-Bosna", od Franje Tuđmana i Gojka Šuška, pa do osuđene "hrvatske šestorke". Međutim, samo je Gordana Tadić, šefica Tužilaštva BiH, doživela ostvarenje tog "hiljadugodišnjeg hrvatskog sna", bez ispaljenog metka i dana zatvora!

Kurir.rs/slobodna-bosna.ba/S. Avdić

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track