Najnovije vesti

KUPIO JE ŠTENE TORNJAKA UMESTO MATURSKOG ODELA: Danas ima stado od 500 ovaca, a kaže da od ovog posla u BiH može da se životari! (VIDEO)
Foto: Printscreen: Youtube/Srećko Stipović

razvio posao

KUPIO JE ŠTENE TORNJAKA UMESTO MATURSKOG ODELA: Danas ima stado od 500 ovaca, a kaže da od ovog posla u BiH može da se životari! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina

Halil Sefer ima najveće leglo pasa tornjaka na Vlašiću u Bosni i Hercegovini. Prvog tornjaka kupio je kada je trebalo da ide na maturu srednje škole. Umesto odela za koje mu je novac dao otac, on je kupio štene tornjaka. Danas pored tornjaka i belgijskih malinoa ima stado od 500 ovaca.

On je verovatno jedini koji je umesto odela kupio tornjaka. Od tada do danas u svom leglu ima 18 velikih i malih tornjaka koji čuvaju njegovo stado, ali i ranč koji deli sa bratom.

 

Njegovi tornjaci stigli su na sve strane sveta kao autohtona bosanska pasmina. Pored tornjaka drži i belgijske ovčare.

Sefer je rešio da proda 160 od 500 ovaca koliko ih ima. Kako kaže, do sada se nije javila nijedna "vruća mušterija", a ljude više zanima zbog čega prodaje ovce, prenosi Telegraf.rs.

 

"Rekao sam da prodajem kompletno stado, jer da bi se formiralo 160 ovaca treba dosta vremena i truda", rekao je on.

 

Kako je rekao, od stočarstva se u BiH može životariti i, prema njegovim rečima, tamo se ne prepoznaje domaći proizvod, pogotovo kada je u pitanju ovca-jagnje.

 

Kurir.rs

Foto: Printscreen/Youtube

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...