IZETBEGOVIĆ OTVORENO UCENJUJE: Nema mandatara Saveta ministra bez rešavanja pitanja ANP
Foto: EPA

JAVNO

IZETBEGOVIĆ OTVORENO UCENJUJE: Nema mandatara Saveta ministra bez rešavanja pitanja ANP

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Lider SDA Bakir Izetbegović izjavio je da neće biti imenovanja mandatara Saveta ministara Bosne i Hercegovine sve dok se ne reši pitanje Godišnjeg nacionalnog plana (ANP).

"Tu stvar smo razjasnili pre devet meseci. Dakle, danas mogu samo da potvrdim - nema imenovanja mandatara bez ANP-a, odnosno bez poštovanja Ustava BiH i vladavine zakona, poštovanja svih strategija i ostalog što smo naveli u Članu 3. sporazuma koji sam ja potpisao sa Čovićem i Dodikom. Nema imenovanja mandatara sve dok se ne reši pitanje ANP", rekao je Izetbegović za Anadoliju.

Prema njegovim rečima, po reakcijama Predsedništva Željka Komšića i Šefika Džaferovića moglo bi da dođe do odlaganja sednice da bi se dala šansa da se pomenuti član iz sporazuma ispoštuje.

"Mi sasvim sigurno nećemo odustati od stvari koje su bitnije od samog NATO puta, a to je poštovanje Ustava, vladavine zakona. Ne može entitet naređivati državi kao sa švedskog stola. Ne može gospodin Dodik nametnnuti svoju volju, da tako kažem, probosanski orijetisanom delu koalicije. Mi to dopustiti nećemo ni po koju cenu", rekao je Izetbegović.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track