Najnovije vesti

SRBIJO, IZVOLI TERORISTE, ZA NAS SU OPASNI: BIH proteruje sumnjive migrante kod nas!
Foto: Profimedia

prvo proterivanje

SRBIJO, IZVOLI TERORISTE, ZA NAS SU OPASNI: BIH proteruje sumnjive migrante kod nas!

Bosna i Hercegovina

Dvojica migranata, koji predstavljaju potencijalnu pretnju bezbednosti zbog terorizma, biće proterana iz BiH u Srbiju.

Direktor Službe za poslove sa strancima, Slobodan Ujić, istakao je da je, nakon višemesečne istrage, koju je ova služba sprovela zajedno sa međunarodnim i domaćim bezbednosnim agencijama, odlučeno da dva od pet migranata iz Avganistana, koji predstavljaju potencijalnu pretnju bezbednosti zbog terorizma, budu proterana u Srbiju, javila je Srna.

 

"Dvojica za koju je ustanovljeno da su potencijalna prijetnja za BiH, biće isporučena u Srbiju gde su pre ulaska u BiH poslednji put registrovani. S nadležnim institucijama u Srbiji već je postignut dogovor o njihovom isporučenju jer prema evidenciji agencija i institucija u Srbiji oni nisu pretnja za tu zemlju", rekao je Ujić.

 

Svih pet migranata od dana evidentiranja u februaru smešteno je pod nadzor u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu. Ujić je rekao da je proces provere informacija bio jako težak, a da se predmeti u vezi s ovim migrantima privode kraju.

 

Reč je o migrantima poreklom iz Avganistana koje su u prva dva meseca ove godine pronađene na području Bihaća i Sarajeva. Osim dvojice migranata koji će biti prebačeni u Srbiju, za preostalu trojicu još nije donesena odluka o eventualnom udaljavanju s teritorije BiH.

 

"Postoji mogućnost da i oni budu udaljeni iz BiH, ali mi možemo doneti i odluku da im se, ako ostanu u BiH, ograniči kretanje, odnosno izreknu blaže mere zabrane", rekao je Ujić.

 

Do sada je u BiH, prema evidenciji Službe za poslove sa strancima, registrovan ulazak 43.000 migranata, a odluka o proterivanju dvojice migranata prva je takve vrste u BiH.

 

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Profimedia

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...