Najnovije vesti

DODIKOV UDAR NA IZETBEGOVIĆEVU DEKLARACIJU: Tražićemo afirmaciju samoopredeljenja Republike Srpske!
Foto: RTRS

zaključci SNSD

DODIKOV UDAR NA IZETBEGOVIĆEVU DEKLARACIJU: Tražićemo afirmaciju samoopredeljenja Republike Srpske!

Bosna i Hercegovina

Predsednik SNSD, Milorad Dodik, rekao je danas da je Glavni odbor te stranke zaključio da je neprihvatljiva deklaracija SDA i potvrdio da Srpska treba da traži "afirmaciju" prava na samoopredeljenje.

Dodik je rekao da je između ostalih zaključaka i urgentno donošenje zakona o Ustavnom sudu BiH, istakavši da nije prihvatljivo da u toj pravosudnoj instituciji sede inostrane sudije.

 

"GO SNSD predlaže da Republika Srpska traži od FBiH postizanje dogovora o izlasku iz sporazuma o odbrani, UIO i VSTS", naveo je Dodik, nakon sednice tog stranačkog tela.

 

Jedan od zaključaka je da GO SNSD ostaje privržen vojnoj neutralnosti u skladu sa rezolucijom NSRS.

 

Glavni odbor je dao podršku konstituisanju pravnog tima koji bi trebalo da pokrene razgovore i traži krivičnu odgovornost visokih predstavnika, zbog antiustavnog i antidejtonskog delovanja.

 

Smatraju i da je neprihvatljiv dalji ostanak visokog predstavnika u BiH.

 

Za potpredsednike SNSD Glavni odbor je izabrao Željku Cvijanović, Radovana Viškovića, Nikolu Špirića, Nebojšu Radmanovića i Igora Radojičića, dok je Luka Petrović ponovo izabran za generalnog sekretara stranke. GO je izabrao i Predsedništvo SNSD koje broji 45 članova.

 

Kurir.rs / Tanjug

Foto: RTRS

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...