HRONOLOGIJA UBISTVA MOSTARKE LANE BIJEDIĆ: Otišla je na kafu sa drugaricom, pa joj se izgubio svaki trag! Policija otkrila gde je njen telefon lociran poslednji put, ali na ova pitanja još nema odgovore
Foto: Facebook/Printscreen

sahrana će biti na sutini

HRONOLOGIJA UBISTVA MOSTARKE LANE BIJEDIĆ: Otišla je na kafu sa drugaricom, pa joj se izgubio svaki trag! Policija otkrila gde je njen telefon lociran poslednji put, ali na ova pitanja još nema odgovore

Bosna i Hercegovina -

Vest o nasilnoj smrti Lane Bijedić (19) iz Mostara duboko je potresla stanovnike grada na Neretvi.

Njeno telo izvučeno je u nedelju iz reke Studenčice, na pola puta između Čapljine i Ljubuškog, prema skretanju za vodopad Kravica.

Ribar koji se tu zatekao, primetio je da voda nešto nosi.

Iako u prvi mah nije bio siguran da je reč o telu, on ga je ipak, da ga voda ne odnese, štapom zakačio i uspeo da dovuče do obale, posle čega je alarmirao policiju u Ljubuškom i Hitnu pomoć.

Policija je pozvala pripadnike GSS-a koji su telo izvukli iz reke, a za sve njih prizor je bio mučan.

foto: Printscreen: Facebook/Srednja građevinska škola Mostar

Iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona saopšteno da je utvrđeno da se radi o nasilnoj smrti.

Uočeni su hematomi, pogotovo na rukama i kod jednog oka. Istražitelji sumnjaju na tragove borbe, a s terena su izuzeti fragmenti koji će biti poslati na veštačenje.

Policija proverava koag je sve zvala u noći ubistva. Navodno je signal njenog telefona poslednji put lociran kod Čapljine.

Mesto gde je pronađeno telo
Mesto gde je pronađeno telo foto: Avaz.ba

Reakcija tela nakon izvlačenja iz vode nije, takođe, svojstvena onoj koja se dogodi kad je reč o utapanju, ali bi sve te nedoumice trebalo da razjasni obducent.

Na pitanje kako je nesrećna devojka, za koju kažu da je bila uzorna i marljiva, dospela do Ljubuškog i kako je stradala, još nema odgovora.

Njen nestanak je dan ranije u 18.15 sati policiji prijavila majka Nina Bijedić, inače dekanesa Fakulteta informacijskih tehnologija (FIT) u Mostaru.

Prema prijavi, devojci se u 14.30 sati izgubio svaki trag. Majka je neuspešno pokušavala da je dobije na telefon nakon što se u dogovoreno vreme nije vratila kući „s kafe sa prijateljicom“. Majku je to posebno uznemirilo, jer je Lana posle toga trebalo da ide u Sarajevo, gde je upisala Internacionalni univerzitet Burch.

Majka nastradale Nina Bijedić u srodstvu je s Džemalom Bijedićem, nekadašnjim predsednikom Saveznog izvršnog veća SFRJ. Lana joj je bila jedino dete.

Od Lane su se oprostili i u Građevinskoj školi, koju je donedavno pohađala. Kako su naveli, zapamtili su je kao posebnu, inteligentnu, kreativnu i iskrenu devojku.

Osvajala je, naveli su, brojne nagrade na takmičenjima, posebno iz engleskog jezika.

Lana Bijedić biće sahranjena u četvrtak, 10. oktobra na Gradskom groblju Sutina u 9 sati.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track