NAJVIŠI ZVANIČNICI RS ŽALE ZBOG SMRTI GENERALA MILOVANOVIĆA: Ovo je gubitak za srpski narod, dao je veliki doprinos u stvaranju Republike Srpske
Foto: Printscreen Youtube

tužan dan

NAJVIŠI ZVANIČNICI RS ŽALE ZBOG SMRTI GENERALA MILOVANOVIĆA: Ovo je gubitak za srpski narod, dao je veliki doprinos u stvaranju Republike Srpske

Bosna i Hercegovina -

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća porodici preminulog general-pukovnika Vojske Republike Srpske Manojla Milovanovića, istakavši da će ostati upamćen kao hrabar i častan general, iskreni rodoljub koji je dao veliki doprinos u najtežim trenucima stvaranja Republike Srpske.

"Njegov odlazak predstavlja veliki gubitak za porodicu i prijatelje, ali i za srpski narod. U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća", piše u njenom telegramu.

Željka Cvijanović
Željka Cvijanovićfoto: Zorana Jevtić

I predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je telegram saučešća porodici Milovanovića.

"Sa tugom i žaljenjem sam primio vest o smrti general-pukovnika Manojla Milovanovića, koji će ostati upamćen kao general koji je svojom hrabrošću i požrtvovanošću dao nemerljiv doprinos za slobodu svog naroda i stvaranje Republike Srpske. Odlazak generala Milovanovića veliki je gubitak za njegovu porodicu, prijatelje i celi srpski narod. Iskreno saosećajući u bolu, u ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, upućujem Vam izraze najdubljeg saučešća”, navodi se u telegramu Viškovića.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović danas je u ime Narodne skupštine Republike Srpske i svoje lično ime uputio izraze dubokog saučešća porodici uvaženog generala i člana Senata Republike Srpske Manojla Milovanovića.

"General Milovanović bio je jedan od onih školovanih oficira koji je u poslednjem ratu bez kalkulacija stao u odbranu srpskog naroda neštedeći ni sebe, ni svoju porodicu i časno vršio i izvršio sve svoje vojničke, a pre svega ljudske obaveze prema svom narodu i Republici Srpskoj. General Milovanović je svoje ime časno kao prvi načelnik Generalštaba Vojske Republike Srpske upisao u istoriju Republike Srpske. Neka mu je večna slava i hvala", navodi se u telegramu predsednika NSRS.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodici preminulog Milovanovića.

"Sa žaljenjem sam primio vest o smrti general-pukovnika Manojla Milovanovića, koji je kao visoki vojni starešina dao doprinos u stvaranju i odbrani Republike Srpske", istakao je Dodik.

Milorad Dodik
Milorad Dodikfoto: Dado Đilas

On je naveo da je smrt general-pukovnika Milovanovića veliki gubitak ne samo za njegovu porodicu i prijatelje, nego i za celi srpski narod.

"Iskreno saosećajući u bolu koji vas je zadesio, upućujem vam izraze mog najdubljeg saučešća", navedeno je u telegramu saučešća srpskog člana Predsedništva BiH.

General-pukovnik Vojske Republike Srpske u penziji Manojlo Milovanović preminuo je jutros u Banjaluci u 76. godini.

(Kurir.rs/RTRS/Foto: Printscreen Youtube)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track