Najnovije vesti

DODIK PORUČIO U BANJALUCI: Posebna sednica Narodne skupštine Republike Srpske početkom novembra!
Foto: Printscreen: Youtube/RTRS vijesti

o aktuelnoj situaciji

DODIK PORUČIO U BANJALUCI: Posebna sednica Narodne skupštine Republike Srpske početkom novembra!

Bosna i Hercegovina

Lider SNSD, Milorad Dodik, rekao je danas u Banjaluci da će Klub poslanika te stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske tražiti da posebna sednica parlamenta u vezi sa aktuelnom situacijom i statusom Srpske u BiH bude održana između 1. i 5. novembra.

Dodik, koji je i srpski član Predsedništva BiH, rekao je da ga je Klub poslanika SNSD u Narodnoj skupštini pozvao da pripremi materijal za tu sednicu.

"Oni će predložiti da se obratim Skupštini sa temom u vezi sa aktuelnom situacijom i statusom Srpske u BiH. Radim na tome sa saradnicima, to je završeno i ostalo je još da ispoštujemo parlamentarne procedure. Početkom naredne sedmice dostavićemo celi materijal", rekao je Dodik, preneli su banjalučki mediji.

Posebna sednica Narodne skupštine ranije je najavljivana kao odgovor i na unitarističku deklaraciju SDA.

SDA je prošlog meseca usvojila deklaraciju u kojoj se navodi da je njen primarni i dugoročni cilj usvajanje ustava kojim bi BiH bila definisana kao demokratska, regionalizovana, pravna i socijalna država pod nazivom "republika BiH", sa tri nivoa vlasti - državnim, regionalnim i lokalnim. Deklaracija predviđa i uspostavljanje "bosanskog jezika".

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen: Youtube/RTRS vijesti

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...