OPREZ! POJAVILA SE NOVA TELEFONSKA PREVARA: Čovek poslao fotku bankovne kartice preko Vajbera, pa ga ojadili do zadnje pare
Foto: Profimedia

kriminal

OPREZ! POJAVILA SE NOVA TELEFONSKA PREVARA: Čovek poslao fotku bankovne kartice preko Vajbera, pa ga ojadili do zadnje pare

Bosna i Hercegovina -

Jedna osoba (42) iz Sarajeva izgubila je 1.200 KM (600 evra) a novac je prebačen na račun sportskih kladionica kada je poslao fotografiju svoje bankovne kartice pošto je primio poruku na Vajberu da je dobitnik poklon-vaučera banke, piše Srna.

Policijskoj stanici Istočna Ilidža prijavljeno je da je osoba iz Sarajeva dobila poruku na Vajberu kojom je obaviješteno da je dobitnik poklon-vaučera banke u određenom novčanom iznosu, a da je potrebno da banci dostavi broj bankovne kartice.

Osoba je fotografisala bankovnu karticu i poslalo putem poruke, nakon čega je uvidom u bankovni račun ustanovilo da mu je skinuto 1.200 KM, a uvidom u listing transakcije utvrđeno da je ovaj iznos prebačen na račun sportskih kladionica, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

O svemu je obavešten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu i u toku je rad na rasvetljavanju krivičnog dela prevara. Policijska uprava Istočno Sarajevo apeluje na građane, korisnike telefona i svih društvenih mreža, da budu oprezni prilikom njihovog korišćenja i ustupanja svojih ličnih podataka kako ne bi došlo do zloupotrebe, kao i u svim situacijama u kojima se od njih traže lični podaci, naročito na društvenim mrežama na kojima je identitet tražioca nepoznat.

(Kurir.rs/Radiosarajevo.ba/Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track