Najnovije vesti

IZRUČEN IZ ŠVAJCARSKE  Zoran Pantić osuđen je za pljačku i ubistvo porodice Isić 1995! Krio  25 godina, oženio i uživao pod lažnim identitetom!
Foto: Avaz.ba

IDE NA ROBIJU

IZRUČEN IZ ŠVAJCARSKE Zoran Pantić osuđen je za pljačku i ubistvo porodice Isić 1995! Krio 25 godina, oženio i uživao pod lažnim identitetom!

Bosna i Hercegovina

BIJELJINA - Zoran Pantić, osuđeni za teško ubistvo, izručen je iz Švajcarske u BiH i od sinoć se nalazi u Kazneno-popravnom zavodu u Bijeljini.

Pantić, koji je zbog ubistva šestočlane bošnjačke porodice Isić iz Teslića pre 25 godina osuđen na 12 godina i 10 meseci zatvora, predat je na osnovu naloga za prijem izdatog od Osnovnog suda u Bijeljini od 4. decembra 1995.

On je pre 24 godine pobegao iz zatvora u Bijeljini, a nedavno je uhapšen u Švajcarskoj.

foto: RTRS

KPZ Bijeljina: Ubicu vratili tamo odakle je pobegao

Pantić je s više osoba polovinom oktobra 1993. godine obećao šestočlanoj bošnjačkoj porodici Isić iz sela Gornji Rankovići, opština Teslić, koji su se nalazili u hotelu "Krin" u Bijeljini, da će ih za određenu sumu novca prebaciti preko reke Drine na teritoriju Srbije.

Pantić je s još nekoliko osoba povezao članove ove porodice teretnim vozilom TAM ka reci Drini. Kad su se dovezli u mesto Međaši, u neposrednu blizinu vikendice jednog od izvršilaca krivičnog dela, jedan od njih je iz poluautomatske puške ubio dve žene i jedno dete, a zatim je pušku dao Pantiću, koji je ubio muškarca, ženu i dete.

Tela su pobacali u Drinu, pa su se vratili u Bijeljinu i podelili novac i dragocenosti koje su oduzeli od svojih žrtava.

foto: Profimedia

Tela ubijenih su bacili u Drinu, pa su podelili plen

Načelnica Odeljenja za odnose sa javnošću MUP-a RS Mirna Miljanović rekla je Srni da su policijski službenici Uprave kriminalističke policije locirali Pantića u Švajcrskoj, gde se oženio, preuzeo ženino prezime i podneo zahtev za državljanstvo.

"On je preuzeo identitet svog brata, odnosno posedovao je lična dokumenta na njegovo ime - Dalibor Pantić, oženio se pod tim imenom i predstavljao kao državljanin Srbije", istakla je Miljanovićeva. Prema njenim rečima, na osnovu informacija policijskih službenika Uprave kriminalističke policije MUP-a RS o mestu i tačnoj adresi stanovanja traženog, nadležni organi Švajcarske su uhapsili begunca.

Kurir.rs/Tanjug

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...