NOVI ŠOKANTNI DETALJI UBISTVA LANE BIJEDIĆ: Nesrećna devojka je pre smrti slagala majku dve stvari! Zbog jedne istražitelji veruju da je mogla biti spasena!
Foto: Printscreen: Facebook/Srednja građevinska škola Mostar

tuga

NOVI ŠOKANTNI DETALJI UBISTVA LANE BIJEDIĆ: Nesrećna devojka je pre smrti slagala majku dve stvari! Zbog jedne istražitelji veruju da je mogla biti spasena!

Bosna i Hercegovina -

Lana Bijedić (19) pronađena je mrtva početkom oktobra u reci Studenčici pored Ljubuškog. Podsećamo, obdukcija je pokazala kako je mlada Mostarka na glavi imala nekoliko rana od udaraca, a na vratu tragove koji nastaju kod gušenja.

Lana je živela s majkom Ninom Bijedić u porodičnoj kući u mostarskom naselju Severni logor. Negde oko 11.00 sati, 6. oktobra prema navodima majke, Lana je otišla da se nađe sa prijateljicom. Par sati kasnije, ispostaviće se da dogovora ni sa jednom prijateljicom nije bilo.

Lana sa sobom ponela mobilni i 100 KM (oko 50 evra). Plan je bio da se tog dana u 17.00 sati ukrca na voz za Sarajevo u gde je planirala da nastavi školovanje na fakultetu. Umesto toga, ukrcala se na autobus u Čapljinu.

Sa autobuske stanice krenula je peške, a nadzorne kamere na jednoj benzinskoj pumpi snimile su je u 12.10 sati. Zatim se pojavljuje snimak pešačenja kod kružnog toka u Zvirovićima u 13.30 sati.

Ispostavilo se da je odatle nastavila da pešači još koji kilometar do mesta ubistva. Ubica je udarao po telu i davio, a potom je telo bacio u reku. Zbog vode koja je pronađena u plućima devojke pretpostavlja se da je još bila živa i da je moglo da joj se pomogne.

foto: Avaz.ba/Ž. Milićević, Printscreen/Facebook

Istražitelji su u međuvremenu Lanin laptop poslali na veštačenje u inostranstvo. Ono što je šokiralo mnoge je i činjenica da je Lana napisala svoj testament još u januaru ove godine. Da li je Lana već tada sumnjala da bi neko mogao da joj oduze život, pokazaće istraga.

Kurir.rs/24sata.hr Foto Facebook/Srednja građevinska škola Mostar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track