NOVI DETALJI STRAVIĆNOG UBISTVA TINEJDŽERKE LANE BIJEDIĆ: Vijadukt ispod koga je pronađena krije MRAČNE TAJNE!
Foto: Avaz.ba

Misterija

NOVI DETALJI STRAVIĆNOG UBISTVA TINEJDŽERKE LANE BIJEDIĆ: Vijadukt ispod koga je pronađena krije MRAČNE TAJNE!

Bosna i Hercegovina -

Stravično ubistvo Mostarke Lane Bijedić (19) i dalje je prekriveno velom tajne. Od surove potvrde da je baš njeno telo izvučeno iz reke Studenčice u mestu Studenci kod Ljubuškog, danas se prošlo meec dana.

Policiju je 6. septembra u večernjim satima njena majka Nina obavestila o nestanku s obzirom na to da joj se nije javljala na pozive. Lana je te kobne nedelje trebala da otputuje u Sarajevo, gde je upisala fakultet.

Obaveštenje o njenom nestanku preko društvenih mreža dale su i njene prijateljice, koje su se i jučer prigodnim sećanjem setile svog „anđela“. Nažalost, nepuna dva sata nakon prave nestanka, telo nesuđene brucoškinje pronađeno je u reci Studenčici.

Uočio ga je ribar, koji je na tom području često pecao. Obdukcija je pokazala da je nesrećna devojka udarana, davljena i bačena u reku, a od tada u policiji i u Tužilaštvu Zapadnohercegovačkog kantona, pod čijim se nadzorom vodi istraga, nisu našli nikakav trag koji će ih odvesti do njenog ubice.

U rekonstrukciji njenog kretanja, koja je urađena u prvoj sedmici od ubistva, utvrđeno je da se devojka autobusom zaputila do Čapljine, odakle je sa stanice pešačila sve do naselja Trebižat, gde joj se gubi trag.

Ali, prema poslednjim informacijama, koje smo dobili od naših izvora bliskih istrazi, utvrđeno je da je Lana viđena i na vijaduktu Studenci auto-puta koja vodi prema Bijači, a ispod kojeg je njeno telo nađeno. Snimila je i nadzorna kamera. Ta je informacija dodatno zamrsila njen tok kretanja.

S obzirom na to da se sa vijadukta do mesta gde je pronađena može doći pešice makadamskim putem, istražitelji su poslednjih dana češljali i to područje, ali ništa, nažalost, nisu našli.

Takođe, uz područje gde je telo nađeno, pretreseni su i drugi objekti u blizini, poput kupališta Božjak, gde je Lana sa majkom i prijateljicama često boravila tokom leta, ali korisnih tragova nije bilo. Ni njene beleške i laptop nisu bili od koristi, a istražitelji i tužilački tim polažu sve nade u njen telefon, koji je još na otključavanju u jednoj agenciji u Nemačkoj, i na rezultate brojnih veštačenja koja se rade u Federalnoj upravi policije (FUP).

Zanimljivo je da ni članovi njene porodice, koji su odbili kontakt sa medijima, kao ni prijateljice, kako su to naveli u policiji, nemaju nikakvih saznanja o tome zbog čega se Lana zaputila tog dana u Čapljinu, odnosno prema Ljubuškom, te da, praktično, i njih muči odgovor na to pitanje.

"Verujte da intenzivno radimo na rasvetljavanju ovog teškog, gnusnog dela i ulažemo maksimalne napore da ovaj slučaj rešimo. Ovo nam je, uistinu, prioritet svih prioriteta", poručio je u kratkoj izjavi Milan Galić, policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track