TRAGEDIJA U SARAJEVU! U POŽARU STRADAO MUŠKARAC: Iznosili smo decu i stare, lupali smo komšijama da izađu! Ništa se od dima nije videlo! (VIDEO)
Foto: YouTube prtscr / Klix.ba

gorili automobili

TRAGEDIJA U SARAJEVU! U POŽARU STRADAO MUŠKARAC: Iznosili smo decu i stare, lupali smo komšijama da izađu! Ništa se od dima nije videlo! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Jedna muškarac je preminulo, a najmanje tri su povređene usled požara koji je zahvatio nekoliko automobila u garaži stambenog kompleksa zgrada Tibra u sarajevskom naselju Stup.

Kako je potvrđeno iz MUP-a kantona Sarajevo, najmanje jedna osoba je umrla usled gutanja dima. Prema nezvaničnim informacijama muškarac koji je preminuo je bio plućni bolesnik, prenosi Klix.ba

"U neposrednoj blizini mesta događaja zatečena je jedna osoba bez svesti, te je lekar Hitne pomoći KS konstatovao smrt. Sumnja se da je smrt nastupila usled delovanja dima. Još tri osobe su prevezene na dalje ukazivanje lekarske pomoći u UKC Sarajevo i van su životne opasnosti", rekao je Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a KS.

Dojava o požaru primljena je u 4:35 sati. Požar je lokalizovan u 4:46, a ugašen u 6:30. Na terenu su bila četiri vatrogasna vozila sa 12 vatrogasaca.

Vatrogasci su prilikom dolaska imali probleme zbog velikog broja parkiranih automobila ispred podzemne garaže, a vrata garaže su morali da razvale kako bi ušli i lokalizovali požar.

"Iznosili smo decu, pomagali starijim osobama da izađu, a lupali u vrata ljudima da izađu iz stanova jer je bilo katastrofa - puno dima", rekao je jedan od stanara.

Na automobilima je nastala materijalna šteta, a uzrok požara će biti poznat naknadno.

Kurir.rs / Klix.ba

Foto: YouTube prtscr / Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track