DŽIHADISTE NASELJAVAJU U SRPSKIM SELIMA Galijašević: Migranti dovedeni u BiH da tu i ostanu, još malo pa će dobiti i državljanstva BiH
Foto: Youtube/Printscreen

sistematsko naseljavanje

DŽIHADISTE NASELJAVAJU U SRPSKIM SELIMA Galijašević: Migranti dovedeni u BiH da tu i ostanu, još malo pa će dobiti i državljanstva BiH

Bosna i Hercegovina -

"Migranti su dovedeni u BiH da tu i ostanu i u toku je složena operacija njihovog naseljavanja pod budnim okom SDA i Bakira Izetbegovića", tvrdi ekspert za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević.

"Dovedeni su da ovde ostanu. BiH je slepa ulica. Iz BiH oni ne idu nikuda. U toku je složena operacija pod budnim okom SDA i Bakira Izetbegovića da se migrantima naseljava BiH", rekao je Galijašević.

On navodi da su u BiH stigle desetine hiljada muškaraca, mahom bivših boraca i džihadista, koji su, razočarani porazom Islamske države, pobegli iz svojih država.

"U BiH nemamo posete ambasadora Pakistana, Avganistana ili Sirije migrantskim kampovima. Oni znaju da su se rešili problema i prebacili ga u BiH", ističe Galijašević.

foto: EPA / Fehim Demir

Kako ukazuje, sledeća faza Sarajeva je da migrantima polako počnu da daju i državljanstvo BiH.

Predsednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH Đorde Radanović rekao je da su uspeli da onemoguće da na lokaciji Medeno Polje kod Glamoča i Petrovca bude izgrađen migrantski kamp, ali da je sada "naciljano" srpsko selo Lipa kod Petrovca.

foto: EPA / Fehim Demir

On je dodao da Srbi neće dopustiti naseljavanje migranata na vekovnu srpsku zemlju, gde islam nikada nije postojao i da su spremni na blokade puteva ako pocnu da prebacuju migrante iz Bihaća u selo Lipa.

"Cilj je da se migranti nasele na naša ognjišta, da podižu kuće i džamije i da, kada jednom dodu, tu i ostanu. Na migrantima mnogi zarađuju u Sarajevu, ali i u Bihaću. Varaju se u Sarajevu ako misle da će Srbi mirno sedeti i gledati šta se dešava", rekao je je Radanović za Novosti.

Kako navodi list, oko 30.000 migranata nalazi se u ovom trenutku u BiH, a već duži period traje akcija bošnjačkih političara da ih smeste u Federaciju BiH na područja opština Drvar, Petrovac, Grahovo i Glamoč, gde su Srbi većinsko stanovništvo.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track