INTERVJU KOJI TRESE SARAJEVO! Nedžad Latić: Bolje je biti američki vehabija, nego bosanski musliman! (VIDEO)
Foto: Printsceen: Youtube/FACE HD TV

oštro

INTERVJU KOJI TRESE SARAJEVO! Nedžad Latić: Bolje je biti američki vehabija, nego bosanski musliman! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Novinar i publicista Nedžad Latić gostovao je sinoć u emisiji Centralni dnevnik kod Senada Hadžifejzovića na Face televiziji i svojim izjavama je privukao veliku pažnju.

"Amerikanci su Aliji (Izetbegoviću, op hms) pretili da će mu stranku ( SDA) proglasiti terorističkom", izjavio je vlasnik i urednik portala The Bosnia Times Nedžad Latić, javlja Hrvatski Medijski Servis.

"Ja znam kako je izabran Sulejman Tihić za predsednika SDA. Urađeno je to pod pritiskom OHR-a i Rafi Džonsona", kazao je Latić, verovatno misleći na zamenika visokog predstavnika Rafi Gregoriana, pa je nastavio: "To je bilo nakon 11. septembra. Aliji su pretili da će mu stranku proglasiti terorističkom.

Tad je šef OHR-a bio Austrijanac Petrič. Alija je pitao Petriča; može li ovaj? Može. Alija je to prihvatio da se stranka sačuva ideološki, ali Tihiću nikada nisu dali te konekcije sa Istokom, sa Saudijskom Arabijom odakle je bila njihova moć, sa Katarom, s Turskom", kazao je Latić gostujući u programu Face televizije.

Latić je govorio i o ANP-u, te slučaju Pazarić, kazavši kako se ljudi koji su dozvolili vezivanje dece ne boje Boga.

"Ova siutacija sa ANP-om jako podseća na situaciju na reviziju tužbe za Jugoslaviju. Poslao je advokata provicinjalca da mu to radi, a znao da nema ništa od toga. Bakir je predložio da će sam poslati ANP za Brisel.

Ne verujem da je Dodik progutao žabu, podvukao rep ili uopšte dozovolio bilo kakvu formu da bi nastavio taj put. Ovo je vrlo sinhronizivano, mislim da su ovo opet Amerikanci", rekao je on.

Za Bakira Izetbegovića je rekao da je konvertit i opasan tim.

"Previše je međunarodnih ovde koji režiraju. Njima je bitan Bakir, kontroliše vehabije, zato ga i drže. Bolje je biti američki vehabija, nego bosanski musliman", kazao je.

"Islamska zajednica i SDA se nikada nisu razdvojili, brat Džemo i ja nismo džamijski golubovi! Režim čini zulum prema svom narodu! Nikada se neću sresti s Bakirom, ni u džamiji ga ne bih poselamio", dodao je on.

Rekao je i kako su su izbori namešteni, kako je SDA pokrala glasove, te da je i izbor Komšića izrežiran.

Kurir.rs/hms.ba/bhdijaspora.net

Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track