PRONAĐENO TELO POSLE 20 DANA: Trojica mladića otela Edina (30), mučki ga ubili, pa bacili u reku Savu! (FOTO)
Foto: Avaz.ba

brutalno ubistvo

PRONAĐENO TELO POSLE 20 DANA: Trojica mladića otela Edina (30), mučki ga ubili, pa bacili u reku Savu! (FOTO)

Bosna i Hercegovina -

Dvadeset dana nakon što je prijavljen nestanak pripadnici Policije Brčko distrikta pronašli su na lokalitetu Vučilovac telo Edina Zejćirovića (30) iz Ratkovića.

Na teren su odmah pozvani ronioci iz brčanskog kluba Nemo, koji su izvukli telo, koje je, prema nalogu Tužilaštva Brčko distrikta, prevezeno na obdukciju.

"Stav policije i Tužilaštva je da ne izlazimo u javnost ni sa kakvim informacijama dok se istraga ne završi", rekao je za Avaz Halid Emkić, šef Operativno-komunikacijskog centra Policije Brčko distrikta.

Prethodno je u Osnovnom sudu Brčko održano ročište o predlogu Tužilaštva Brčko distrikta, na kojem je određen jednomesečni pritvor za tri osobe koje su uhapšene u sredu, a koje su osumnjičene za otmicu i svirepo ubistvo Zejćirovića.

foto: Profimedia

"Pritvor osumnjičenima S. H. (40), S. D. (22) i N. H. (26), svi sa područja Distrikta, određen je zbog bojazni da će sakriti, uništiti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, odnosno da će ometati krivični postupak utičući na svedoke, saučesnike ili prikrivače. Osim toga, pritvor je opravdan krivičnim delom za koje se sumnjiče, za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili njegove posledice", navodi se u saopštenju Tužilaštva Brčko distrikta.

Po pisanju Avaza, pritvoreni Suan Halilović, Suvad Djedović i Nihad Hukić, dok se traga za Samidom Šabanovićem.

Zejćirović je poslednji kontakt s roditeljima imao 17. novembra, od kada mu se izgubio svaki trag. Sve do srede brat Kenan i njegovi roditelji verovali su da je živ, ali su dobili obaveštenje da je ubijen i bačen u reku Savu.

"Po pritvaranju osumnjičenih, Tužilaštvo, u saradnji sa policijom, nastavlja istragu u ovom predmetu radi dokazivanja krivičnih dela otmice sa propisanom kaznom zatvora od jedne do deset godina i ubistva, za koje je zaprečena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna dugotrajnog zatvora", navodi se u saopštenju Tužilaštva Brčko distrikta.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja