MMA BORAC OBJAVIO FOTKU I PROZVAO ODBORNIKA i autora čuvene Miljacke: FAHRO,  jel' te stid! Reci NE drogi! FOTO
Foto: Instagram/Denis Stojnić

ŠOK U SARAJEVU

MMA BORAC OBJAVIO FOTKU I PROZVAO ODBORNIKA i autora čuvene Miljacke: FAHRO, jel' te stid! Reci NE drogi! FOTO

Bosna i Hercegovina -

Većnik Opštinskog veća Stari Grad i najuspešniji bh. MMA borac Denis Stojnić, objavio je fotografije Fahrudina Pecikoze, inače tekstopisca veoma poznate pesme "Miljacka", na kojima se navodno vidi da Pecikoza šmrče narkotike.

Pecikoza je inače odbornik u Skupštini KS.

Stojnić je fotografije objavio na svom Instagramu.

"Fahrudine Pecikoza, jel' te stid?!?!?!? Reci drogi NE!!! Uvek sam kao moj otac i moj brat, borci protiv korišćenja opojnih sredstava. Nadam se da će predsednik SBB-a Fahrudin Radončić, predsednik Stranke Narod i pravda Elmedin Dino Konaković, inače predsedavajući Skupštine KS, premijer KS Edin Forto, Naša stranka, ali i svi poslanici u Skupštini KS, tražiti ostavku jer mislim da nije u redu i smatram da nas ovakav čovek ne treba zastupati.

Tražimo ostavku ili smjenu radi moralnih razloga. Ovakav čovek nas ne treba zastupati u Kantonalnoj skupštini. OSA BiH, Granična policija, SIPA, Federalni MUP, Kantonalni MUP, Tužilastvo i Sud se bore protiv ljudi koji prodaju narkotička sredstva i truju našu omladinu“, napisao je Stojnić.

Dodao je i "kako ćemo od ovakvih 'političara' očekivati da se bore protiv prodaje narkotičkih sredstava, kad ih sami političari, kao što je Fahrudin Pecikoza, konzumiraju, a njegovi dobavljači njemu lično dostavljaju":

Pecikoza se do sada nije oglašavao.

foto: Youtube/Printscreen

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) su kazali da, po službenoj dužnosti, proveravaju sve navode, uključujući i one koje su objavljene na društvenim mrežama te da je istraga o ovome u toku.

Inače, 10. decembra je objavljeno da se Pecikoza vratio u Savez za bolju budućnost (SBB) BiH i da će biti član njihovog kluba u Skupštini.

KAKO JE NASTALA MILJACKA?

Tekst čuvene pesme "Miljacka" Halida Bešlića napisao je Fahrudin Pecikoza, a inspiraciju je pronašao u jednoj priči iz istorije Sarajava.

1619. izgrađen je Šeher-ćehajin most preko Miljacke, a prema legendi, u jedan od njegovih stubova ugrađen je poveći dijamant.

"Pecikoza je ideju pronašao baš u priči o neizmernoj ljubavi između siromašnog mladića koji je ukrao dijamant za ljubav svoje drage. Stih "ko bi rek'o čuda da se dese, pa Miljacka mostove odnese, da ne mogu tebi doć`, da ne mogu ulicom ti proć`" oslikava koliko su ljudima u tom vremenu mostovi značili", objasnio je arhitekta Mufid Garibija.

Kurir.rs/Radiosarajevo.ba

Foto: Instagram/Denis Stojnić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track