MIROSLAV ŠKORO NAJAVIO ONO OD ČEGA STRAHUJE I HDZ BIH: Ovo se Čoviću neće dopasti!
Foto: EPA

posle izbora

MIROSLAV ŠKORO NAJAVIO ONO OD ČEGA STRAHUJE I HDZ BIH: Ovo se Čoviću neće dopasti!

Bosna i Hercegovina -

Miroslav Škoro još nije ozbiljnije krenuo u okupljanje potencijalnih partnera u svojoj platformi, pa su poneki od njih već pomalo nestrpljivi.

Iz Suverenista poručuju da očekuju njegov poziv, a iz MOST-a kažu kako su samo načelno razgovarali sa Škorom, ali još ne konkretno o saradnji ili modelu izlaska na parlamentarne izbore u Hrvatskoj.

Nakon izbora Miroslav Škoro u intervjuima dnevnim novinama govorio o pokretu koji bi kao kišobran okupio fragmentiranu desnicu.

foto: EPA/ANTONIO BAT

Iz izvora bliskih Miroslavu Škori doznaje se da je krenuo da vodi pojedinačne neformalne razgovore s potencijalnim partnerima, no ne žele da izlaze u javnost još s detaljima. Zvanični razgovori o koaliciji, kažu, krenuće ubrzo.

Izvesno je kako će Miroslav Škoro osnovati stranku i u Hercegovini i oko sebe okupiti nezadovoljne HDZ-ovom politikom, te pored krajnje desnice u svoje redove privući i one glasače koji su do sada bili odani HDZ-u BiH, čiji je predsednik Dragan Čović, piše Slobodna Bosna.

foto: RTRS

Nije na odmet podsetiti kako je Škoro u u prvom krugu predsedničkih izbora u Bosni i Hercegovini, uprkos opštoj mobilizaciji glasačke mašinerije HDZ-a BiH, osvojio 26 posto glasova, ili svega 10.000 glasova manje od Kolinde Grabar Kitarović, te se s takvim rezultatom opravdano nada kako bi osnivanjem nove političke partije mogao računati i na deo glasačkog "kolača" u BiH, s posebnim akcentom na Hercegovinu, tradicionalno uporište HDZ-a BiH.

Kurir.rs/slobodna-bosna.ba

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track