LEKARU PERVERZNJAKU ODREĐEN PRITVOR OD MESEC DANA: Nasrnuo na nemoćnog pacijenta, zatekli ga kako radi užasne stvari
Foto: Youtube/Printscreen

uhapšen zbog obljube

LEKARU PERVERZNJAKU ODREĐEN PRITVOR OD MESEC DANA: Nasrnuo na nemoćnog pacijenta, zatekli ga kako radi užasne stvari

Bosna i Hercegovina -

Osnovni sud u Banjaluci odredio je jednomesečni pritvor načelniku Klinike za anesteziju i intenzivno lečenje Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Darku Goliću, osumnjičenom za silovanje 36-godišnjeg pacijenta.

U sudu navode da je pritvor određen zbog opasnosti da će Golić, boraveći na slobodi, ometati krivični postupak. Time je prihvaćen predlog Okružnog tužilaštva.

Golićev branilac, advokat Jevto Janković protivio se određivanju pritvora i predlagao mere zabrane, lično garantujući da njegov klijent neće ometati istragu, da se neće pojavljivati na radnom mestu i da će se odazvati na sve pozive nadležnih organa.

"Ono što mu se stavlja na teret, nemoguće je da je izvršio na način kao što mu je predočeno. Da je sklon tome, valjda bi u 35 godina prakse neko to video ili čuo", tvrdi Janković.

Incident se dogodio pre nekoliko dana u prostorijama Kliničkog centra, kada je načelnik Darko Golić otišao do pacijenta. Ceo slučaj prijavile su medicinske sestre koje su zatekle Golića kako seksualno uznemirava nesrećnog muškarca.

Navodno, pet svedoka je izjavilo da su lično videli da je Golić prilikom vizite 19. januara ljubio pacijenta u usta i da je to nastavio da radi i pored njihovog prisustva.

Pacijent je više od 40 dana bio u komi i motoričke sposobnosti su počele da mu se popravljaju, ali nije mogao samostalno da funkcioniše. Dan ranije je skinut s aparata za disanje. Međutim, da se nije mogao braniti svedoči i to da su mu ruke i noge i dalje bile vezane i fiksirane, što je uobičajena praksa u "šok sobi" kako bi se sprečilo samopovređivanje.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja