DODIK PORUČIO IZETBEGOVIĆU: Moraće da me trpi, pozivam ga da razgovaramo
Foto: EPA/Hayoung Jeon, Ana Paunković

burno u bih

DODIK PORUČIO IZETBEGOVIĆU: Moraće da me trpi, pozivam ga da razgovaramo

Bosna i Hercegovina -

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik je pozvao lidera Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića da razgovaraju o načinu na koji bi domaće sudije zamenile troje stranih sudija u Ustavnom sudu BiH.

Dodik je rekao da bi bilo dobro da razgovaraju što pre, mada nije optimista da bi ti razgovori imali rezultata.

Komentarišući Izetbegovićevu ocenu da će krize u BiH prestati kada Dodik ode s političke scene, lider SNSD-a je odgovorio da će Izetbegović "morati da ga trpi".

"Šta je babi milo, to joj se i snilo. Šta da vam kažem? Moraće da trpi. Možda nekad neće biti ugodno. Ja pozivam Bakira Izetbegovića da razgovaramo o tome ako hoće", rekao je Dodik.

Dodik je nakon sednice Izvršnog komiteta SNSD, rekao da će biti inicirani sastanci sa svim strankama zastupljenim u Parlamentarnoj skupštini BiH i da je Željka Cvijanović zadužena da koordinira sa strankama iz entiteta RS, a Nebojšu Radmanovića i Nikolu Špirića sa strankama iz entiteta Federacije BiH.

Parlamentarci iz SNSD su zaduženi da zakon kojim će se konstatovati prestanak mandata stranih sudija Ustavnog suda BiH upute u proceduru po redovnom postupku, a koji će omogućiti širu raspravu.

Dodik je rekao da se RS nalazi u najtežoj situaciju od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma. "Sada se prešlo na imovinski status RS kako bi se došlo u poziciju da se uđe u eliminaciju RS, pre svega njenog imena pa i suštine", rekao je Dodik.

Kurir.rs/RTRS/Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track