UDAR NA LIDERA SRBA U BIH: Đukanović zatvara granicu za Dodika?
Foto: Profimedia

Varnice

UDAR NA LIDERA SRBA U BIH: Đukanović zatvara granicu za Dodika?

Bosna i Hercegovina -

Ako RS usvoji deklaraciju o Srbima u Crnoj Gori, članu Predsedništva BiH i njegovim poslanicima sledi rampa od Podgorice

Visoki funkcioner Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica tvrdi da je crnogorski predsednik Milo Đukanović upozorio srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika da će svim poslanicima njegove stranke, kao i njemu lično, biti zabranjen ulazak u Crnu Goru ako parlament Republike Srpske usvoji deklaraciju o položaju Srba u Crnoj Gori!

Govedarica je naveo da je Đukanović telefonom pozvao Dodika i rekao mu da će, „ukoliko Skupština RS usvoji takvu deklaraciju, biti zabranjen ulazak u Crnu Goru svim poslanicima SNSD, te da neće moći da dođu ni kao turisti u Crnu Goru i neće imati pristup svojoj imovini koju imaju u toj državi“.

foto: EPA / Andrej Cukić

- Izneo sam neka moja saznanja, ne mora da znači da sam u pravu - naveo je Govedarica za Kurir.

Iz Dodikove stranke tvrde za Kurir da ništa od toga što je izneo Govedarica nije tačno, već da je reč o lažima i spinu SDS.

- Dodik nije ni razgovarao s Milom Đukanovićem, ništa od toga što je on rekao nije tačno - navode iz SNSD.

Inače, Đukanović bi trebalo da 2. i 3. marta zvanično poseti BiH, ali je Dodik na sednici Predsedništva BiH stavio veto na tu odluku. Za zaključak da Đukanović dođe u posetu BiH glasali su predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić i bošnjački član Šefik Džaferović, dok je Dodik glasao protiv. Dodik je zaključak o poseti Đukanovića proglasio „destruktivnim po vitalni entitetski interes“.

Amfilohije ODUZEĆEMO BOŠKOVIĆU ORDEN

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je da će Sinod SPC oduzeti Orden Svetog Save crnogorskom ministru odbrane Predragu Boškoviću, kojim ga je odlikovao za njegov doprinos u izgradnji Hrama Svetog Đorđija u Pljevljima.

foto: EPA/ Boris Pejović

- Pred vama izjavljujem, a to će morati i Sinod, da se oduzima Orden Svetog Save Boškoviću, pa neka se kiti čim hoće. Ne može se kititi Ordenom Svetog Save pljujući na Svetog Savu i svetinje, terajući vojnike da moraju da se ponašaju po njegovim zapovestima - rekao je mitropolit.

(Kurir.rs / Foto:Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track