SVEČANO U ZENICI: Lekari kupili poklone prvim izlečenim pacijentima od korone
Foto: Avaz.ba/D. Pašalić

lepe vesti

SVEČANO U ZENICI: Lekari kupili poklone prvim izlečenim pacijentima od korone

Bosna i Hercegovina -

Zahvaljujući uspehu lekara Kantonalne bolnice Zenica, zabeležen je jedan svečani trenutak, kada je otpušteno troje pacijenata koje je bilo inficirano koronavirusom.

Radi se o 51-godišnjakinji, devojci od 19 godina i muškarcu (26) iz iste porodice, koji su zaraženi na italijanskom aerodromu pri povratku iz Nemačke u BiH.

Prema rečima Ednana Drljevića, načelnika Odeljenja za infektologiju zeničke bolnice, svečani trenutak zasigurno će dugo pamtiti.

"Bio je to, zaista, svečani trenutak kada su pacijenti dobili po dva negativna nalaza i da kao takvi mogu ići na kućni nadzor. Dali smo im broj našeg 'kovid' telefona, takođe, naši klinički epidemiolozi su dali svoje brojeve i svaki dan smo u kontaktu s njima, odnosno, oni su i dalje pod nadzorom", kaže Drljević.

Ističe da će ova mera važiti 15 dana, kada će doći na još jednu kontrolu i kada će im i definitivno biti otklonjena i najmanja sumnja. Drljević je kazao i kakve su bile njihove impresije nakon izlaska iz izolatorija u stacionaru.

"Prezadovoljni su i osećaju se izvanredno. Kupili smo im i neke simbolične poklone jer su prvi slučajevi izlečenja. Sve je proteklo u najboljem redu. Odvezla ih je kući naša glavna sestra privatnim automobilom, jer nije imao ko doći po njih", otkriva Drljević.

On ističe da u ovom trenutku ne mogu precizirati kada će moći da očekuju nove izlečene slučajeve od koronavirusa.

"To je nezahvalno sada kazati. Međutim, svi se dobro oporavljaju i nije došlo do pogoršanja. Pratićemo njihov dalji tok oporavka, a kroz 15-16 dana ćemo im uraditi nalaze", objasnio je.

Kurir.rs/Avaz.ba

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track