ZARAŽENA ŽENA KOJA RADI NA KLINICI ZA DEČJE BOLESTI U TUZLI?! Jusufović: Blizu 120 radnika UKC u izolaciji!
Ilustracija, Foto: EPA / Fehim Demir

bih

ZARAŽENA ŽENA KOJA RADI NA KLINICI ZA DEČJE BOLESTI U TUZLI?! Jusufović: Blizu 120 radnika UKC u izolaciji!

Bosna i Hercegovina -

Između 100 i 120 zdravstvenih radnika iz Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli trenutno je u izolaciji zbog bliskih kontakata sa zaposlenima Medicinskog instituta "Bayer".

Neki od njih su bili u direktnoj vezi sa SARS-CoV-2 pozitivnim osobama.

Ovo je za Klix.ba potvrdio drektor tuzlanskog UKC Vahid Jusufović.

Najveći klaster koronavirusa u Tuzlanskom kantonu je onaj iz Medicinskog instituta "Bayer", nekašnjeg Centra za srce u Tuzli, a za koji se trenutno vezuje 21 osoba iz ove regije.

"Između 100 i 120 zaposlenika trenutno nije u radnom angažmanu jer su bili u kontaktu sa zaposlenima nekadašnjeg Centra za srce u poslednjih 15 dana. Vršimo trijažu i oni se testiraju kod kuće. Načelnicima klinika sam uputio dopis kako bi anketirali zaposlene kao i one koji su bili u vezi odstranili iz procesa rada", istakao je Jusufović za Klix.ba.

Opravdana sumnja da je koronavirus ušao u UKC Tuzla

On je kazao da se među skoro 120 osoba nalaze i one koje su bile u kontaktu sa zaposlenima Centra za srce kojima je potvrđen koronavirus.

"Određene smene na pojedinim klinikama u potpunosti ćemo isključiti iz rada. Sumnja da je koronavirus ušao u UKC Tuzla je opravdana, ali to sa stopostotnom sigurnošću ne mogu tvrditi. Naša Higijensko-epidemiološka služba će utvrditi stanje i preduzećemo mere koje su neophodne", naglasio je Jusufović.

Ranije danas Avaz je javio da je koronavirus ušao u Univerzitetski klinički centar u Tuzli. Kako su naveli zaražena je žena koja radi na Klinici za dečje bolesti čiji je suprug zaposlen u "Bayeru"

Kurir.rs/Klix/Avaz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track