NOVE ŽRTVE KORONE U BIH: Muškarac preminuo u Banjaluci, žena u Tuzli
Foto: RTRS

tragedija

NOVE ŽRTVE KORONE U BIH: Muškarac preminuo u Banjaluci, žena u Tuzli

Bosna i Hercegovina -

BiH je zabeležila još nekoliko smrtnih slučajeva od koronavirusa, u Banjaluci je preminuo muškarac, a u Tuzli žena.

Na Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske preminuo je muškarac starije životne dobi.

"Uprkos maksimalnim naporima lekara i osoblja naše ustanove da mu spase život, pacijent je preminuo", saopštili su iz UKC-a.

Reč je o pacijentu iz Banjaluke kod kojeg je ranije bilo potvrđeno prisustvo novog koronavirusa, a koji je imao više hroničnih udruženih oboljenja.

To je treći smrtni slučaj u toku dana.

Takođe, dvadesetak dana nakon što je na području Brčko distrikta proglašeno stanje prirodne nesreće zbog KOVID-19 u ovoj lokalnoj zajednici registrovan je prvi smrtni slučaj izazvan korona virusom.

Ovo je potvrdio Komandant štaba i gradonačelnik Brčkog Siniša Milić koje je precizirao da je u Univerzitetsko-kliničkom centru u Tuzli preminula 73-godišnja žena sa područja distrikta Brčko koja je bila zaražena virusom.

Ona je kao hitan slučaj pre dve sedmice bila hospitalizovana u Medicinskom istitutu Bajer gde je 19. marta bila podvrgnuta operativnom zahvatu, da bi joj devet dana kasnije bila potvrđena zaraza virusom.

„Zbog prisutnih komorbiditeta oporavak pacijentkinje se produžio, te je jutros nastupila iznenadna srčana smrt, koja je usko povezana sa njenom primarnom dijagnozom. Kod pacijenta je dokazano prisustvo virusa“ saopšteno je iz Kriznog štaba.

Kurir.rs/RTRS/Novosti.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track