DODIK O DEŠAVANJIMA U CRNOJ GORI: Đukanović gubi strpljenje, pokušava da se dodvori Bošnjacima
Foto: EPA Boris Pejović, Marina Lopičić

otvoreno

DODIK O DEŠAVANJIMA U CRNOJ GORI: Đukanović gubi strpljenje, pokušava da se dodvori Bošnjacima

Bosna i Hercegovina -

Člna Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Crna Gora pokazala antisrpsku poziciju, da dešavanja u toj zemlji svakoga plaše, znajući da je tamošnji vladajući režim na zalasku i da će učiniti sve da se održi na vlasti, pa i da upotrebi represiju, što i čini prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi /SPC/ i srpskom narodu.

"To je ozbiljan problem koji ne možemo gledati izolovano. Sve nas i te kako zanima šta se tamo dešava. Sve što je učinjeno posle formiranja Crne Gore bilo je protiv Srba", istakao je Dodik.

On je dodao da postojanje države Crne Gore niko ne spori, ali postoji otpor prema činjenici da se tamo maltretiraju Srbi.

"Nemamo pravo da stojimo izvan toga. Ako Đukanović može da podrži Bošnjake u BiH, šta je logičnije nego da mi podržimo naš narod i stanemo uz njega", rekao je Dodik za Politiku.

Dodik je naveo da Đukanović najavljuje da će doći u Srebrenicu, a bio je premijer Crne Gore u to vreme /tokom rata/ i "ozbiljna logistika za sve to".

Prema njegovim rečima, Đukanović sada pokušava da se "proda" Bošnjacima, jer je izabrao da progoni Srbe i Srpsku pravoslavnu crkvu, a koalicije pravi sa Bošnjacima i Albancima, što je njegov izbor, a izbor naroda Crne Gore je kako će se dalje razvijati.

Dodik je ocenio da je Đukanović pokazao nestrpljenje, jer je shvatio da njegov projekat stvaranja nacije ne ide dobro i ne razvija se, te da ne može Albance da konvertira u Crnogorce, ali pokušava da to uradi od Srba.

"Verovatno je procenio da je posljednji momenat, ali nije računao da postoji jasna organizacija SPC. Crkve je gradio verujući narod. Samo u Crnoj Gori imate `izvrnuto` tretiranje imovine SPC", rekao je Dodik.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto:Printscreen Facebook/RTRS vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track