KO JE U PAKISTANU DAVAO MIGRANTIMA LAŽNE VIZE ZA BIH: Bivši ministar Igor Crnadak pozvan u Graničnu policiju! (VIDEO)
Foto: EPA / Markus Heine

opasno

KO JE U PAKISTANU DAVAO MIGRANTIMA LAŽNE VIZE ZA BIH: Bivši ministar Igor Crnadak pozvan u Graničnu policiju! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Bivši ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak došao je danas u Graničnu policiju BiH kako bi dao izjavu o svojim saznanjima prilikom izdavanja neleganih viza Pakistancima, saznaje Avaz.

On je pozvan u ovu policijsku instituciju u svojstvu svedoka.

Iz Granične policije BiH je rečeno za Avaz da je Granična policija tokom 2019. godine Tužilaštvu BiH dostavila informaciju o nezakonitom načinu pribavljanja viza BiH o državljana Pakistana u Ambasadi BiH u Islamabadu, koji su prilikom apliciranja za vizu BiH davali pogrešne podatke ili prikrivali okolnosti važne za izdavanje vize ili su iste dobijali na nezakonit način uz pomoć trećih osoba, a da je stvarna namera pribavljanja vize BiH bila da iskoriste teritoriju BiH za odlazak u zemlje EU.

"Nakon što je Tužiteljstvo BiH u 2020. godini, dostavilo Graničnoj policiji BiH, naredbu za poduzimanje određenih istražnih radnji u cilju prikupljanja dokaza o počinjenom krivičnom delu, kao i zahtev za dostavljanjem informacija, Granična policija BiH je u proteklom razdoblju poduzela naložene mere i radnje o čemu je Tužiteljstvu BiH dostavila izveštaj o preduzetim merama i radnjama", rečeno je iz Granične.

U toku su provere i oko izdavanja viza Iračanima. Istrage u oba predmeta vodi Tužilaštva BiH ali i Centralni istražni odeljenje Granične policije.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track