BANJALUČANIN PRETIO PREKO VAJBERA I TRAŽIO PARE: Baciću vam dinamit na kuću, završićete u plastičnim vrećama
Foto: Profimedia

lažno se predstavljao i pretio

BANJALUČANIN PRETIO PREKO VAJBERA I TRAŽIO PARE: Baciću vam dinamit na kuću, završićete u plastičnim vrećama

Bosna i Hercegovina -

Nikola Bajić (35) iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je pretio smrću jednom sugrađaninu od kojeg je pokušao da iznudi novac, tražeći iznose od 3.200 do 300.000 evra.

U Policijskoj upravi navode da mu se na teret stavljaju krivična dela iznuda i ugrožavanje bezbednosti.

"Osumnjičeni je od početka jula preko društvenih mreža pod pretnjom primene sile pokušao da iznudi novac od oštećenog. Prvo je tražio iznos od 3.200 evra, da bi prilikom svakog narednog kontakta povećavao iznos tražeći 5.000, 20.000 i do 300.000 evra. Prilikom poslednjeg kontakta pretio je oštećenom i njegovoj porodici", navode u PU Banjaluka.

Kako se saznaje, Bajić je žrtvu kontaktirao preko Vajbera, predstavljajući se kao Admir. Tražio je da isplati novac koji njegov sin navodno ima prema izvesnom Admiru. Tražio je od 3.200 do 300.000 evra iako se radilo o manjem dugu.

"Oštećenom je prvo govorio kako će kako tako naplatiti novac koji je "krvavo zaradio", da bi mu kasnije pretio da će mu "ugasiti lozu i familiju", da će mu baciti dinamit na kuću i da će njegova porodica i on završiti u plastičnim vrećama", kaže izvor blizak istrazi.

Nakon prijave osumnjičeni je identifikovan i uhapšen i u toku je kriminalistička obrada.

Kurir.rs/Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track