SMENJENA DIREKTORKA BOLNICE U BIJELJINI: Medicinari igrali fudbal i družili se u restoranu, pa raširili virus
Ilustracija, Foto: Youtube/BN TV

niz propusta

SMENJENA DIREKTORKA BOLNICE U BIJELJINI: Medicinari igrali fudbal i družili se u restoranu, pa raširili virus

Bosna i Hercegovina -

Vlada Republike Srpske smenila je direktorku bolnice u Bijeljini, nakon što je ta ustanova postala jedno od žarišta korona virusa, jer su se zdravstveni radnici okupili na druženju i tako doprineli širenju virusa.

Vlada je odluku o smeni Milice Lovrić, inače poslanice SNSD-a u Narodnoj skupštini RS, obrazložila "nizom propusta".

Između ostalog, smenjena je jer je 25. juna održana rekreativna fudbalska utakmica na kojoj je učestvovalo 25 zdravstvenih radnika bolnice Bijeljina, a nakon toga je upriličeno druženje u restoranu.

Na njeno mesto je postavljen Zlatko Maksimović.

Lovrićeva je danas održala konferenciju za novinare sa medicinskim osobljem, navodeći da je "žrtvovana u cilju viših interesa".

Ona je navela da nema nikakve odgovornosti, ističući da je ponosna na sve što je učinila u poslednjih šest meseci kada je reč o funkcionisanju bolnice u Bijeljini.

Naglašavajući da je funkcionerka SNSD-a, te da je u dva mandata bila i odbornik u gradskoj skupštini, Lovrićeva smatra da se njenim radom mogu ponositi i oni koji su je na tu funkciju postavili.

Na konferenciji za medije pojavili su se i zdravstveni radnici koji su prekršili naložene epidemiološke mere, jer su bili prustni u većem broju od dozvoljenog, a ni fizička distanca nije poštovana.

Kurir.rs/Beta

Foto: Youtube/BN TV (Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track