POTRESNA PRIČA OCA ČIJA JE ĆERKA (11) STRADALA U POŽARU U JAJCU: Nismo mogli od plamena da spasimo Nikolinu
Foto: Youtube/Srećko Stipović

tragedija

POTRESNA PRIČA OCA ČIJA JE ĆERKA (11) STRADALA U POŽARU U JAJCU: Nismo mogli od plamena da spasimo Nikolinu

Bosna i Hercegovina -

Jajce je obavijeno tugom jer je u noći između petka i subote, u Ulici Ive Andrića, izbio veliki požar u kojem je nastradala devojčica Nikolina (11).

Iako se još ne zna uzrok požara, pretpostavlja se da je vatru izazvala sveća jer porodica Ćosić godinama živi bez električne energije u trošnoj kući.

Tragično nastradala Nikolina bila je Nedino dete iz prvog braka.

"Juče sam ceo dan radio oko drva i umoran sam došao kući. Jako rano sam legao da spavam tako da se nisam budio do kobnog momenta kad sam osetio dim. Supruga i ja odmah smo ustali i krenuli prema njenoj sobi, ali nismo mogli da uđemo od plamena da spasimo našu Nikolinu. Supruga se odupirala i htela je kroz plamen da uđe, ali jedva sam je sprečio jer i ona bi sigurno nastradala", priča drhtavim glasom Suad.

Nedavno su dobili prinovu, Neda je na svet donela još jednu devojčicu. Osim toga imaju još jednu devojčicu starosti godinu i četiri meseca.

"Teško preživljavamo sve ovo, a najgore je to što se supruga porodila pre sedam dana. Ne sme nikakve lekove da pije jer hrani bebicu. Ovo je težak udarac za sve nas, a za nju pogotovo jer je psihički skroz pala", kazao je Ćosić.

Porodicu Ćosić je posetio opštinski načelnik, te direktoka JU Centar za socijalni rad Jajce koji su ih izmestili iz trošne barake u prinudni smeštaj te im uručili pomoć.

"Želim da zahvalim načelniku Edinu Hozanu i direktorki Indiri Mehić-Čejvan, koji su nas danas posetili i smestili u prinudni smeštaj. Doneli su nam osnovne namirnice, a jutros je isto to učinio i Sinanudin Smajić iz MDD Merhameta Jajce", rekao je Ćosić, koji kaže da mu se dosta ljudi javilo i pružilo podršku.

Iz barake su izašli s par kesa samo, sve što su imali izgubili su u jednom trenu.

"Ostali smo bez ičega, sve nam je potrebno. Hrane imamo za nekoliko dana, a najviše nam nedostaje garderoba za nas, ali i za decu. Pored svega najveći problem su pelene za bebe, lekovi i ostale potrepštine", kazao je Suad Ćosić na kraju razgovora.

Kurir.rs/Jajce online/Srpska info

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track