AUSTRIJSKA MINISTARKA ODBRANE UKLONILA VOJNOG IMAMA SA DUŽNOSTI: Otkriveno da podržava džihad u Bosni i da se slikao sa zločincima
Foto: Facebook/Sijamhodzic Abdulmedzid

skandal

AUSTRIJSKA MINISTARKA ODBRANE UKLONILA VOJNOG IMAMA SA DUŽNOSTI: Otkriveno da podržava džihad u Bosni i da se slikao sa zločincima

Bosna i Hercegovina -

Ministarka odbrane Austrije, Klaudija Taner, okončala je saradnju sa imamom Abdulmedžidom Sijamhodžićem koji je bio aktivan u austrijskoj vojsci.

Njemu više nije dozvoljeno da radi za verujuće vojnike, a biće razrešen službe u oružanim snagama, piše bečki Standard.

Jedan samoprozvani “islamistički lovac” objavio je video na kome, između ostalog, pokazuje fotografiju imama sa bosanskim generalom Atifom Dudakovićem za koga navodi da je odgovoran za ubistvo stotina Srba, uključujući civile i zarobljene vojnike, na Balkanu.

Oružane snage su proverile video materijal, a popodne je predsednik parlamentarnog odbora za odbranu Rajnhard E. Boš odmah zatražio da ministarka Taner interveniše protiv “islamističkih pokreta u austrijskim oružanim snagama”.

"Postoji vojni imam koji je simpatizer džihada u Bosni, džihadistima deli video zapise i održava kontakte s ratnim zločincima. Ovaj čovek je ubačen u Austriju od strane Islamske verske zajednice", tvrdi Boš.

Tanerova je potom odmah krenula u akciju jer je imam navodno širio simpatije prema bivšem “džihadskom pokretu” u Bosni.

foto: Youtube/Facebook

"Političkom islamu nije mesto u oružanim snagama! Stoga pozivam Islamsku versku zajednicu – u cilju buduće dobre saradnje – da imama povuče i zameni, jer je naša saradnja sa ovim imamom okončana momentalnim dejstvom do daljeg", rekla je.

foto: Youtube/Facebook

Ako se navodi potvrde, uslediće dalje mere, dodala je.

Kazala je i da nema razumevanja za takvo ponašanje i neće tolerisati slične postupke pod svojim rukovodstvom.

Kurir.rs/Banjaluka.net

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track