Najnovije vesti

RUSKI HELIKOPTER ISPORUČEN SRPSKOJ, PRVI U EVROPI: Uz višenamensku letelicu Ansat ide mobilni respirator, EKG ali i OVA oprema!
Foto: Russian Helicopters

kazanj

RUSKI HELIKOPTER ISPORUČEN SRPSKOJ, PRVI U EVROPI: Uz višenamensku letelicu Ansat ide mobilni respirator, EKG ali i OVA oprema!

Bosna i Hercegovina

Kompanija Ruski Helikopteri predala je zvanično danas u Kazanju prvi laki višenamenski helikopter "Ansat" Republici Srpkoj kao deo ugovora za tri helikoptera.

Planirano je da operater helikoptera bude nova jedinica u okviru MUP Repubilike Srpske. Republika Srpska biće prvi evropski kupac "Ansata."

Kako je danas saopšteno iz "Ruskih Helikoptera", a preneo srpski portal TangoSix, prvi "Ansat" za Republiku Srpsku biće opremljen sa "MEDAVAC modulom" koji će se sastojati od nosila, mesta za jednog pacijenta i dva medicinara.

Od opreme tu će biti mobilni respirator, EKG za monitoring srčanih aktivnosti u realnom vremenu i druga medicinska oprema. Uz prvi helikopter predat je i set od pet sedišta koja se mogu postaviti umesto "MEDAVAC konfiguracije."

Helikopter je isporučen i sa "sistemom za aktivnu kontrolu vibracija".

Republika Srpska će dobiti još dva "Ansata" 2021. i 2022. godine. Dodatno će biti opremljeni sa reflektorima, sistemom za "fast rope" desante, dizalicom i kukom HESLO (Helicopter External Sling Load Operations) operacije.

Prema ugovoru, saopšteno je iz "Ruskih Helikoptera", tri tehničara i dva pilota dobiće obuku u trening centru u Kazanju. Piloti će učiti letenje na tipu kako u simulatoru tako i na samim helikopterima. Planirano je da u naredne dve godine obuku prođe još četiri pilota i šest tehničara.

Kurir.rs / RTRS,  Foto: Russian Helicopters

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...