Najnovije vesti

DILERIMA UKRADENA DROGA, PA KRENULI U KRVAVI POHOD: Jednog mladića obesili o gredu, drugog izrešetali
Ilustracija, Foto: Avaz.ba

već dobro poznati policiji

DILERIMA UKRADENA DROGA, PA KRENULI U KRVAVI POHOD: Jednog mladića obesili o gredu, drugog izrešetali

Bosna i Hercegovina

Istražitelji MUP-a Tuzlanskog kantona radili su na istrazi koja podseća na tarantinovske holivudske scenarije sa zapletima punim mučenja, krvi i pokušajem ubistva zbog ukradene droge.

Provaljen „štek“

Naime, lokalni dileri iz Gračanice Kenan Tuholjak zvani Keno (završio osnovnu školu) Adnan Halilović zvani Ado (oženjen i otac jednog deteta sa završenom elektrotehničkom školom i osuđivan sedam puta) i Dino Mulavdić zvani Guja (završio šest razreda osnovne škole i osuđivan četiri puta) od njima poznate osobe kupili su dva kilograma marihuane i isto toliko spida koji su sakrili.

Međutim, oni u zločin kreću kada im je „roba“ ukradena nakon što im je neko provalio u „štek“. Dileri su u noći sa 1. na 2. novembar krenuli u besomučnu potragu za kradljivcem droge. Sumnjali su na sitnog kriminalca Sadmira Džanića.

Prema dosadašnjim rezultatima istrage Tuhovljak i Halilović su u Drafinićima kod Gračanice u večernjim satima došli do porodične kuće Sadmira Džanića i pozvali ga da uđe unutra.

Oteli „osumnjičenog“

Autom je upravljao Halilović. Čim je ušao u vozilo Sadmira je Halilović udario šakom u lice govoreći: „Znaš ti dobro što sam te udario“. Odvezli su ga do garaže u naselju Seljanuša. Kada su ušli unutra Sadmiru su naredili da uđe u jednu prostoriju u sklopu garaže, onda su ga obojica pitala gde je njihovih 20.000 maraka i ko je ukrao drogu.

Sadmir je rekao da o tome ne zna ništa. Onda je Adnan uzeo drveni mač i naredio Sadmiru da ispruži ruke nakon čega ga je udarao po rukama. Posle toga je uzeo uže za šlepanje vozila pa je vezao Sadmiru unakrsno ruke napravivši čvor dok je drugi kraj užeta prebacio preko visoke grede. Povukao je kanap i zategao ga digavši mu ruke iznad glave. Za to vreme je Kenan stajao na vratima i čuvao stražu.

Kada su ga obesili o gredu započeli su ispitivanje. Tukli su ga oko sat vremena.

Posle su ga spustili sa grede i stavili ga na stolicu. Tada je Kenan uzeo streč foliju i njome mu prekrio usta i nos izazivajući mu gušenje.

Teško mučenje

Kada se Sadmir oslobodio folije Adnan je rekao Kenanu da uzme kesu za smeće i da mu stavi na glavu. Kenan ga je jako stegao rukama oko vrata. Kad je Sadmir ostao bez vazduha pitali su ga gde su droga i novac, a on je rekao da ništa ne zna. Ponovo su ga strpali u auto i odvezli ga kući.

Tamo su nastavili s nasiljem i tražili su Sadmirov mobilni. Tada je Adnan na Sadmirov Fejsbuk stavio svoju šifru da bi imali uvid u komunikaciju. Kada je Sadmir promenio šifru kod njega je sutradan došao Kenan koji mu je oduzeo telefon i odneo ga sa sobom.

Potragu za drogom nastavili su i sutradan, a tada im je meta bio Nusret Džanić. Odvezli su se u naselje Seljanuša gde je Nusret živeo.

Kenan je sa sobom poneo pištolj, razvalili su ulazna vrata. U objekat je prvi ušao Kenan koji je imao fantomku na glavi, a iza njega su ušli Adnan i Dino. Bez obzira što mu se Nusret obratio rečima : „Nemoj Keno“ dok je ležao na kauču uperio je u njega pištolj te je krenuo da puca od nogu ka stomaku ispalivši osam hitaca. Pogođen je u oba stopala, butine, testise i stomak, nakon čega su pobegli, a nedugo nakon toga su i pohapšeni.

Odbranu Halilovića preuzeo je tuzlanski advokat Bakir Hećimović.

Odbrana je podnela zahtev za izuzimanje nadzornih kamera sa kazina što će u konačnici potvrditi tezu da se on u inkriminisano vreme nije nalazio ispred kuće oštećenog.

Kurir.rs/Avaz.ba

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...