SNSD ODGOVARA STANIVUKOVIĆU: Ne razmišljamo o smanjenju nadležnosti gradonačelnicima
Foto: Youtube/Printscreen

sukob

SNSD ODGOVARA STANIVUKOVIĆU: Ne razmišljamo o smanjenju nadležnosti gradonačelnicima

Bosna i Hercegovina -

"SNSD je politička stranka koja ima ubedljivo najveći broj načelnika i gradonačelnika u Republici Srpskoj i sigurno ne razmišlja o tome kako da umanji njihove nadležnosti", poručio je danas portparol te partije Radovan Kovačević.

Izabrani gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković najavio je danas proteste, ako, kako je naveo, zakonom budu smanjene nadležnosti gradonačelnika.

Kovačević je na svom Fejsbuk profilu naveo da je "isto tako sigurno da se bilo kakve eventualne izmene zakona koji se tiču nadležnosti i procedura donošenja odluka na nivou lokalnih zajednica, odnose na sve lokalne zajednice u Republici Srpskoj, a ne samo na Banjaluku ili bilo koju drugu opštinu ili grad u RS, kako to neki žele maliciozno da predstave javnosti".

"Ono o čemu razmišljamo, poučeni ranijim iskustvima i poteškoćama u funkcionisanju lokalnih zajednica, jeste da je potrebno pronaći rešenje kako da, u okolnostima kada ne postoji saglasnost između načelnika ili gradonačelnika i skupštine kao najvišeg zakonodavnog organa lokalne zajednice, ne trpe građani i ne zaustavlja se razvoj samih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj", napisao je Kovačević.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track