ZOVU JE MADAM LOPOV: Zeničanka Vasvija godinama džepari po Italiji, a svaki put izbegne zatvor jer je trudna (VIDEO)
Foto: Profimedia/Italijanska policija

umesto u zatvoru, stalno je na ulici

ZOVU JE MADAM LOPOV: Zeničanka Vasvija godinama džepari po Italiji, a svaki put izbegne zatvor jer je trudna (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

U Italiji je džeparenje ogroman problem i karabinjeri svakodnevno imaju na stotine slučajeva koje im prijavljuju građani.

Ovih dana Bosanka Vasvija Hamidović, poreklom iz okoline Zenice, koja godinama prazni džepove prolaznicima i turistima, našla se ponovo u žiži italijanske javnosti. Naime, sumnja se da se Vasvija sa svojom decom vratila na italijanske ulice.

Vasviju je pre dve godine u jednom tvitu čak spomenuo i tadašnji Ministar unutrašnjih poslova Italije Mateo Salvini. Kako se navodi, kada god bi Vasvija bila privedena, ruke bi im bile vezane, jer je prilikom svake kriminalističke obrade bila u drugom stanju.

"Ovaj prokleti lopov treba da bude zatvoren na 30 godina, tako da više neće moći da ima decu, a njenu siromašnu decu mogu da usvojne pristojne porodice", napisao je tada Salvini.

Inače, italijanski mediji prenose da je Vasvija po osnovu trudnoća do sada navodno izbegla oko 19 godina zatvora, a karabinjeri su joj već prikačili nadimak "madam lopov".

Ona je zbog velikog interesovanja italijanske policije pobegla u Nemačku gde je nastavila s krađama. Tamošnja policija ju je uhapsila i prvi put je bila u pritvoru četiri meseca, i opet je izbegla zatvor jer je osuđena na godinu uslovno.

Vasvija je inače operisala u Milanu i Rimu, gde je privođena više od 40 puta, a za njom je raspisano oko 20 poternica. Navodno ima devetoro dece od kojih najstarije ima 17, a najmlađe oko godinu, te ih je većina uključena u džeparenje.

Kurir.rs/Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track