Najnovije vesti

KRISTIJAN AMANPUR PRIZNALA DA NE GOVORI ISTINU: Novinarstvo po njoj ne može da bude neutralno IZ SARAJEVA JOJ ODMAH ZAHVALILI
Foto: Printscreen Tviter

SRAMNO

KRISTIJAN AMANPUR PRIZNALA DA NE GOVORI ISTINU: Novinarstvo po njoj ne može da bude neutralno IZ SARAJEVA JOJ ODMAH ZAHVALILI

Bosna i Hercegovina

Ozloglašena novinarka CNN Kristijan Amanpur poznata kao osoba koja je izveštavala sa brojnih ratišta širom planete, na vrlo neobjektivan način, u nedavnom TV intervjuu koji je dala jednoj američkoj televiziji, priznala je da u svom izveštavanju nikad nije bila objektivna. 

Amampur je rekla da novinarstvo treba da bude istinito, a ne neutralno.

"Kada kažem istinito, mislim da treba reči istinu, ali ne neutralno, mislim na to da neutralnost može da stvori lažnu jednakost među stranama", rekla je Amamput. 

Ovaj njen stav zapravo znači da se vest ne prenosi kao vest, već da joj se dodaje vrednosni sud, što već nije ništa drugo već propaganda, tako da je deviza kojom se vodi zapravo samo opravdanje svega što je ona radila tokom novinarske karijere. 

Inače, Amanpur je odavno poznata po tome što je više puta uhvaćena kako režira incidente i krvoprolića na ratištima, od kojih su neka bila i sa fatalnim ishodom po civile.

Nezvanično se govori i da je na ratištima poput onog u Sarajevu, izazivala paniku civilnog stanovništva je se znalo da gde se ona pojavi, dolazi do krvoprolića.

Svi znamo kakva je bila i njena uloga u ratu u bivšoj Jugoslaviji tokom 90-tih, kada je ona aktivno učestvovala u kampanji prikazivanja Srba kao nasilnika i srpskog naroda kao krivca za sve što se dešavalo na prostorima bivše SFRJ.

Ona je jednom prilikom izjavila da je izveštavanje medija o zločinima u BiH i genocidu u Srebrenici sprečilo Zapad da dozvoli da se nešto slično dogodi na Kosovu.

Na žalost, u Sarajevu koje je još uvek zarobljeno u svojoj istini o dešavanjima 90-tih godina Amanpur se slavi kao heroj, verovatno zato što je uvek otvoreno stajana na njihovoj strani, a na njen intervju o "istinitom ali ne i neutralnom" novinarstvu, na Tviteru je reagovala i Bisera Turković, ministar spoljnih poslova BiH. 

Ona je na u svom postu zahvalila američkoj novinarki na tome "što govori istinu". 

Komentar na ovu "zahvalnicu" zaista nije potreban. 

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...