Najnovije vesti

SKANDAL DRMA BiH: Ambasador dobio na poklon Alijinu Islamsku deklaraciju! (FOTO)
Foto: Facebook / Muzej Alija Izetbegović

predstavnik bIh u australiji

SKANDAL DRMA BiH: Ambasador dobio na poklon Alijinu Islamsku deklaraciju! (FOTO)

Bosna i Hercegovina

Najnoviji skandal predstavnika bošnjačkog naroda koji se nalazi na važnoj poziciji je slučaj Mirze Hajrića, ambasadora BiH u Australiji, koji je iskoristio boravak u Sarajevu da poseti Muzej "Alija Izetbegović".

Tom prilikom, direktor Muzeja, Nađa Berberović-Dizdarević, upoznala je ambasadora sa aktuelnim projektima i aktivnostima Muzeja, te mu uručila zbirku izabranih dela Alije Izetbegovića.

"Čast mi je bila posetiti muzej nazvan po rahm. predsedniku, mom dugogodišnjem šefu za kojeg sam emotivno vezan. Osećam moralnu obavezu da se stavim na raspolaganje u planiranim aktivnostima. Direktorici Nađi sa saradnicima čestitam na kvalitetno urađenim projektima i želim dalji uspeh - napisao je Mirza Hajrić na društvenim mrežama. 

Posle ovakvih objava postavlja se pitanje kako ambasador Hajrić zastupa interese građana BiH u Australiji, da li sledi, kako kaže stavove svog dugogodišnjeg šefa Alije Izetbegovića, čiju je "Islamsku deklaraciju" dobio na poklon od Berberović-Dizdarević ili svih građana BiH koji žive u Australiji, navodi ATV.

Podsećamo, u "Islamskoj deklaraciji" Alije Izetbegovića se navodi da "nema mira ni koegzistencije između islamske vere i neislamskih institucija".

Kurir.rs / ATV,  Foto: Facebook / Muzej Alija Izetbegović

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...