Najnovije vesti

STIGLA ZAHVALNICA IZ BIH! KOMŠIĆ: Hvala Vučiću i Srbiji na pomoći od 5.000 doza vakcina!
Foto: Printscreen Youtube/ Klix.ba

poruka iz Bih

STIGLA ZAHVALNICA IZ BIH! KOMŠIĆ: Hvala Vučiću i Srbiji na pomoći od 5.000 doza vakcina!

Bosna i Hercegovina
09:01h

Član Predsedništva BiH Željko Komšić obratio se novinarima nakon sastanka u Predsedništvu BiH, a o nabavci vakcina protiv koronavirusa

"Vakcine preko Kovaksa bi tredablo da budu do kraja marta. U septembru kad je potpisivan taj ugovor taj rok je bio prihvatljiv. Sva tri premijera su rekla da smo mi potpuno tehnički spremni da prihvatimo naručene vakcine. Očigledno te vakcine na tržištu mogu postići višu cenu nego što je to u ugovoru sa BiH i to se već radi. Po svetu hodaju razni mešetari sa torbom punom novca i kupuju te vakcine. Mi pretpostavljamo da je to stvarni razlog jer ne stoji ono što je navedeno u pismu" istakao je Komšić.

Komšić je dodao da će biti prihvaćena ponude Srbije.

"Stav je da prvo treba vakcinisati medicinske radnike koji rade s obolelima plus starije osobe u staračkim domovima. To je 5.000 doza, ali svejedno hvala predsedniku Vučiću i Srbiji na toj ponuđenoj pomoći. To će ići preko države i onda će se to proslediti na Federaciju" naglasio je Komšić.

Komšić je inače 2001. godine bio prvi ambasador BiH u Beogradu. Njegov tadađnji zamenik Mirsad Muhović jedan je od BiH diplomata koji se pre nekoliko dana vakcinisao protiv koronavirusa u Beogradu i tom prilikom se zahvalio organizaroru vakcinacije na toj mogućnosti. 

"Vakcinacija je obavljena u Zavodu za javno zdravlje Batut. Hvala komšijama što su omogućili da primimo vakcinu", izjavio je diplomata Mirsad Muhović.

Kurir.rs / Avaz,   Foto: Printscreen Youtube/ Klix.ba

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...