IZVINIO SAM SE, PONUDIO DA PLATIM KAZNU, ALI SU ONI KRENULI SA UDARCIMA: Oglasio se mladić koga su tukli policajci u Mostaru
Foto: Printscreen/Pogled.ba

najavio tužbu

IZVINIO SAM SE, PONUDIO DA PLATIM KAZNU, ALI SU ONI KRENULI SA UDARCIMA: Oglasio se mladić koga su tukli policajci u Mostaru

Bosna i Hercegovina -

Slaven Blažević (30) kojeg su dvojica policajca u subotu uveče pretukla pred ulazom zgrade u kojoj živi, angažovao je advokata i pokrenuće privatnu tužbu.

Blažević je za Pogled.ba govorio o detaljima i razlozima napada.

Bio sam kod prijatelja u susednoj zgradi i pešačio prema svojoj zgradi. Na putu prema kući primetio sam da se zaustavlja policijsko vozilo malo podalje od mene i u tom trenutku sam požurio ući u zgradu svestan da sam prekršio meru zabrane kretanja i kako bih izbegao moguću kaznu. No međutim, policajci su me sustigli točno ispred zgrade, počeo je on svoju priču.

Dalje se na snimci vidi sve što se dogodilo. Ispričao sam se što sam prekšio policijski čas, ponudio da platim kaznu no oni su krenuli s udarcima. Nakon toga odveli su me u policijsku stanicu. U policijskom vozilu sam im već u nekoliko navrata napominjao da se ne osećam dobro. U policijskoj stanici su napisali prekršajni nalog na kojem je pisalo da sam prekršio pravilo kretanja. U prekršajnom nalogu nigde nisu spomenute povrede, samo piše da sam prekršio kretanja od 21 do 5 sati.Nakon što su napisali prekršajni nalog pustili su me da idem kući peške, ispričao je on.

Na pitanje da li je tražio da ga odvezu do bolnice zbog povrede, kaže da jeste.

Samo su mi rekli da idem kući. Pušten sam da šetam gradom i na taj način opet kršim policijski čas, svestan da opet može neko da me zaustavi i ponovo legitimiše. Nakon toga otišao sam na hitni pregled, sam, jer se nisam osećao dobro. Čak sam, dok sam hodao do kuće, povratio nekoliko puta..., ispričao je Blažević.

On je dodao da su mu na pregledu evidentirane povrede glave, udarci po telu...

Blažević je rekao i da je angažovao advokata i da će pokrenuti privatnu tužbu protiv dvojice policajaca.

Oglasio se i MUP, navevši da najstrožije osuđuju brutalni napad policijskih službenika koji se dogodio 10. aprila u 23:03 sati, a za kojeg nema opravdanja.

"Radi se o klasičnom primeru prekoračenja ovlašćenja i policijskog kodeksa zbog čega se duboko izvinjavamo celokupnoj javnosti, a posebno mladiću", navodi se u saopštenju i dodaje da su dvojica policajaca udaljeni sa dužnosti, da je pokrenuta unutrašnja istraga i da je početna informacija prosleđena Tužilaštvu.

Ovakvom ponašanju i ovakvim osobama ne može i ne sme biti mesto među policijskim službenicima, poručuju iz ministarstva.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track