PORTAL LOGIČNO: SRAMOTNA CENZURA NA HAJAT TV Evo kako su izveštavali o premlaćivanju mladića u Mostaru VIDEO
Foto: Screnshot YT Hayat TV

BRUKA

PORTAL LOGIČNO: SRAMOTNA CENZURA NA HAJAT TV Evo kako su izveštavali o premlaćivanju mladića u Mostaru VIDEO

Bosna i Hercegovina -

Već dva dana regionalni mediji emituju bolne scene premlaćivanja mladog Mostarca od strane dvojice policajaca iz Hercegovačko-neretvanske županije. Prebijanje se ničim ne može opravdati i protiv policajaca je pokrenut disciplinski postupak.

U međuvremenu je Hajat Media BiH objavila video snimak hajke na pretučenog mladića i nesvesno priložila dokaze o umešanosti u prikrivanje ilegalnog premlaćivanja. Umesto da izveštava nadležne organe i ograđuje se od verovatnog krivičnog dela mostarske policije, televizija Hajat je iz svog snimka izrezala premlaćivanje, o čemu svedoči istovremeni pregled nadzorne kamere i snimaka Hajat TV.

Iskreno se nadamo da je Hajat TV prijavila ovaj slučaj odmah po završetku snimanja, jer u suprotnom i ona snosi deo odgovornosti.

Pogledajmo prvo snimke nadzornih kamera:

A onda montirani video Hajat TV:

Ako uporedimo ta dva hica, vidimo tačno trenutak kada ga jedan od policajaca pogleda u ruku, a zatim ošamari mladića koji mirno sedi. Sada imamo ton i možemo jasno zaključiti da mladić nije pružao otpor. Snimak mučne scene izbrisan je u prilogu televizije Hajat.

Verovatno svestan da je sve zabeležila kamera, jedan od policajaca pokušao je da optuži mladića za navodno nošenje bele torbe, za šta nema dokaza. Čak i ako je sve tačno, niko nema pravo da povredi osobu koja ne pruža otpor.

TV Haiat je još dublje kopao sa svojim sramnim izgovorom: „Nekoliko patrola se pridružilo hajci. Jedan od policajaca pao je tokom jurnjave, pocepao službene pantalone i povredio ruke. Posle izvesnog vremena ispred haustora zgrade čulo se da je policija pronašla NN čoveka koji je, kako mu je policija kasnije rekla, odgovarao opisu, a naš snimatelj, koji je bio prilično udaljen od te lokacije, krenuo je ka tome haustor. Snimatelj je došao na lokaciju, nakon što je stvoren kontroverzni video snimak sa nadzorne kamere, koji se takođe može videti na našem video snimku. Dakle, kada je policija rekla čoveku da ustane i kada su ga sproveli do službenog kombija “, to je napisano na stranicama televizije Hajat, što naravno ne odgovara istini.

Bilo bi pošteno da istražni organi pregledaju sve snimke koja je korišćena u realizaciji video emisije Slučajevi X, produkcije Hajat TV, kako bi od poštenih policajaca odvojili one koji nisu zaslužili da nose policijske uniforme.

Kurir.rs/Logično.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track