Najnovije vesti

DODIK: Republika Srpska treba da se udruži sa Srbijom! Bilo kao federacija ili konfederacija, to je JEDINO realno
Foto: Youtube prtscr / ATV

susret predsednika srbije sa tri predsednika opština

DODIK: Republika Srpska treba da se udruži sa Srbijom! Bilo kao federacija ili konfederacija, to je JEDINO realno

Bosna i Hercegovina

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas se Srbi moraju okrenuti sebi i svojim interesima, usmeriti energiju na jačanje Republike Srpske, uz poruku da je jedina realnost da Srpska odvoji i udruži u nekom obliku sa Srbijom.

"Samo tu energiju kod Srba osloboditi je svakako velika pobeda svih nas, a ta energija mora da bude usmerena ka jačanju Republike Srpske i bez obzira što priča Incko ili bilo ko drugo. Jedina realnost je da se Republika Srpska odvoji i da živi sama i da se udruži u nekom obliku, federalnom, konfederalnom sa Srbijom", kazao je Dodik odgovarajući na pitanje novinara koji je njemu od non pejpera koji su se pojavili u prethodnom periodu najrealniji.

Dodik je, nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i nacelnicima opština Kozarska Dubica, Kostajnica, Nevesinje i Drvar, rekao da je jačanje Republike Srpske i udruživanje sa Srbijom protivno zapadnim interesima.

"Ali, ovde nije pitanje zašto smo mi protiv njih, već zašto su oni protiv nas, ovde se radi o nasoj zemlji a ne njihovoj", rekao je Dodik.

On je istakao da se Srbi moraju okrenuti sebi i svojim interesima i biti jasni u tome, ali da moraju "korespondirati" i sa svetom, jer ne može drugačije.

"Mislim da nikada nije bilo veće uverenje kod Srba, kod rukovodstva u Republici Srpskoj i u Srbji da treba da kažu - ovo je naš interes", poručio je Dodik i dodao da to podrazumeva i svest o tome da ono što se Srbima nudi ne mora da znači da je to najbolje i dobro".

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track