AMERIKANCI STIGLI NA MANJAČU: Kolona prošla kroz Banjaluku pod strogim obezbeđenjem VOJNE POLICIJE!
Foto: Oružane snage BiH

Na dan vojske republike srpske

AMERIKANCI STIGLI NA MANJAČU: Kolona prošla kroz Banjaluku pod strogim obezbeđenjem VOJNE POLICIJE!

Bosna i Hercegovina -

Konvoj vozila u kojem su se nalazile i američke trupe jučer je prošao Banjom Lukom, tokom priprema za veliku vojnu vježbu “Brzi odgovori 21”.

Slučajno ili ne, prolazak vojne kolone poklopio se sa proslavom Dana Vojske Republike Srpske .

U pratnji Vojne policije Oružanih snaga BiH i Policije Republike Srpske, koje su pratile i obezbeđivale kolonu teških američkih kamiona sa naoružanjem i vojnicima, civilima nije bilo dozvoljeno da se približe, prilikom prolaska konvoja američkih vojnih vozila kroz Banja Luku na putu za poligon Manjača.

Konvoj vojnih vozila privukao je veliku pažnju Banjalučana koji su se čudili otkud američka vojska i vojnici u centru najvećeg grada Republike Srpske.

Američki vojnici i oficiri učestvovaće na velikoj vojnoj vježbi na Vojnom poligonu bivše JNA na Manjači, skupa sa pripadnicima Oružanih snaga BiH.

Američki vojnici su u Banjaluci uprkos tvrdnjama Milorada Dodika da je vežba na Manjači „on lajn“ te ranijih najava da će okupiti 30 000 svojih pristalica da zaustavi američke trupe i blokira Manjaču.

Vežba „Brzi odgovor 21“ realiziovaće se u drugoj polovini meseca maja 2021. u sklopu multilateralne vežbe Defender Europe 21, a u organizaciji američke Komande kopnenih snaga za Evropu i Afriku (USAEUR-AF).

Vežba Defender Europe 21 je glavni događaj u 2021. godini iz oblasti obuke za Oružane snage Bosne i Hercegovine, a sprovodiće se na poligonima za obuku Oružanih snaga BiH Manjača i Glamoč, i na lokaciji kasarne i aerodroma „Dubrave“.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track