PRONAĐENA GRANATA U POTOČARIMA KOD MEMORIJALNOG CENTRA: Godinama se tu parkirali i kosili travu
Foto: Avaz.ba/S. SMAJLOVIĆ

deminerski tim na terenu

PRONAĐENA GRANATA U POTOČARIMA KOD MEMORIJALNOG CENTRA: Godinama se tu parkirali i kosili travu

Bosna i Hercegovina -

Prilikom izvođenja radova na izgradnji parkinga i pešačke staze, odmah prekoputa glavne kapije Memorijalnog centra Srebrenica- Potočari, radnici su na dubini od 30 centimetara pronašli eksplozivnu napravu.

Kako je kazao načelnik Policijske uprave (PU) Zvornik Aleksandar Vasiljević, odmah po primljenoj prijavi, na lice mesta izašlici pripadnici policije i obeležili naznačeno mesto, a o svemu je obavešten deminerski tim, koji se očekuje da u toku dana ukloni eksplozivnu napravu.

Nakon uočavanja eksplozivne naprave, zbog opšte sigurnosti, radnici "Zvornikputeva" su sa mehanizacijom obustavili radove i napustili lokalitet, koji je policija osigurala. Na sreću, prilikom skidanja sloja zemlje nije došlo do eksplozije.

Nezvanično, Avaz saznaje da je reč o minobacačkoj granati 82 milimetra, koja je pronađena uz betonski zid i ogradu, koja okružuje travnatu površinu bivše fabrike akumulatora.

Na lokalitetu pronađene eksplozivne naprave, godinama su se parkirala vozila, a radnici Memorijalnog centra nekoliko puta tokom leta, kosili travu na toj površini.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Avaz.ba/ S. SMAJLOVIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track