Najnovije vesti

HRVATSKI ISTORIČAR IZJAVOM NAPRAVIO RŠUM PA SE DOHVATIO I FATE: Srbija nikad neće biti dovoljno mala da za Zapad ne bi bila velika
Foto: ELVIS BARUKCIC / AFP / Profimedia, Printscreen/Youtube/Ras Televizija

Srbi su stalno meta provokacija

HRVATSKI ISTORIČAR IZJAVOM NAPRAVIO RŠUM PA SE DOHVATIO I FATE: Srbija nikad neće biti dovoljno mala da za Zapad ne bi bila velika

Bosna i Hercegovina
10:19h

Hrvatski istoričar Goran Šarić izjavio je da je rušenje pravoslavne crkve u Konjević Polju provokacija Srba.

"Suludo je rušenje pravoslavne crkve. Zbog čega se ruši pravoslavna crkva? Nije mogla ona žena (Fata Orlović) uzeti milion i po evra koje su joj nudili?", pitao je Goran Šarić na TV Ras.

Hrvatski istoričar tvrdi da su Srbi stalno meta provokacija, te naveo primer i nepravednih presuda Haškog tribunala, kao i non pejpere kojima se traži da se Srbija odrekne svojih teroritorija.

rušenje crkve, Konjević Polje
foto: Printscreen Instagram

Goran Šarić je istakao da to sve Srbe budi i da mnogi Srbi postaju svesni da Srbija nikad neće biti dovoljno mala da za Zapad ne bi bila velika, a da "jadnici na Balkanu ne shvataju da je samo jaka Srbija garant jakih ostalih zemalja na Balkanu".

Istoričar je odnos Zapada u odnosu na ove prostore, uporedio sa pristupom kolonizatora u Africi kada sva plemena ujedine protiv najjačeg.

Lažna vest da je umrla Fata Orlović

Na društvenim mrežama se širila lažna vest da je preminula Fata Orlović koja je izazvala brojne reakcije. Ipak, Fata Orlović je živa i van životne opasnosti.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track