HITNE KONSULTACIJE POSLE INCKOVE ODLUKE: Sastanak političkih lidera Republike Srpske u ponedeljak
Foto: Printscreen ATVBL

negiranje genocida

HITNE KONSULTACIJE POSLE INCKOVE ODLUKE: Sastanak političkih lidera Republike Srpske u ponedeljak

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović pozvao političke lidere u Srpskoj na konsultacije u vezi sa poslednjom odlukom visokog predstavnika u BiH, Valentina Incka, saopšteno je iz NS RS.

Čubrilović je pozvao je predsednike svih parlamentarnih stranaka sa sedištem u Republici Srpskoj na sastanak u Narodnoj skupštini Republike Srpske u ponedeljak, 26. jula u 16 časova, piše Srpskainfo.

Kako je navedeno u pozivu, na ovom sastanaku najodgovorniji politički predstavnici u Republici Srpskoj trebalo bi da usaglase stavove u vezi sa posledenjom odlukuom visokog predstavnika o nametanju Zakona o dopuni Krivičnog zakona BiH.

Ranije danas, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će prisustvovati sednici NSRS da bi, kaže, predložio konačan i odlučan odgovor.

"NSRS ima crvene linije koju ja neću da predjem, ovo traži žeštok odgovor pa i da proglasimo samostalnost već naredne sedmice", naveo je Dodik i dodao: "Šta ako proglasimo odluku o nezavisnosti, oni nam ne mogu ništa. Prema tome šta? Sukoba neće biti, tražimo samo političku podršku za odluke koje ćemo doneti."

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track