DETALJI HAPŠENJA ŠKALJARCA U BANJALUCI Božović imao uređaje za praćenje i snimanje
Foto: Profimedia

osumnjičen da je počinio krivično delo ubistvo

DETALJI HAPŠENJA ŠKALJARCA U BANJALUCI Božović imao uređaje za praćenje i snimanje

Bosna i Hercegovina -

U stanu Miloša Božovića, pripadnika škaljarskog klana uhapšenog u Banjaluci, pronađeni su uređaji za tajno praćenje i tajno snimanje, saznaje Istraga.ba.

-Kartonska kutija sa sa preovlađujućom crno-belo-plavom bojom sa natpisom GSM/GPSR/GPS tracker portable vehicle tracking system u kojoj se nalazi plastični uređaj kockastog oblika crne boje sa natpisom “GPS tracker” kao i dva punjača, dva provodnika (jedan crne boje i jedan crno-žuto-zelene boje kao i crni provodnik na čijem jednom kraju se nalazi plastični uređaj sa natpisom “GPS Antenna””, navedeno je u zapisniku MUP-a Republike Srpske čiji su pripadnici pre desetak dana u Banjaluci uhapsili Božovića, prenosi BN.

Osim ovog uređaja, kod begunca od crnogorskog pravosuđa pronađena je i lična karta Republike Slovenije izdata na ime Zlatko Marijanac sa serijskim brojem 004652087 na kojoj je bila Božovićeva fotografija, kao i lekarski nalazi izdati na ime Zlatko Marjanović. U stanu koji je koristio policija je pronašla i oko 5.000 evra, navodi Istraga.ba.

Crnogorca Miloša Božovića u subotu su popodne uhapsili pripadnici MUP-a Republike Srpske na osnovu Interpolove poternice koju je za njim raspisalo crnogorsko pravosuđe.

Božović je osumnjičen da je počinio krivično jelo ubistvo. Zbog pružanja pomoći Božoviću, uhapšen je i policijski inspektor Mladen Milovanović.

-Policijski službenici su izvršili pretres lokacija koje koriste lica lišena slobode i tom prilikom u stanu Miloša Božovića pronađen je pištolj glok sa izbrušenim serijskim brojem i pripadajućim okvirom i municijom, tri pancira, mobilni telefon, novac, SIM kartica, laptop, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti u istrazi. U stanu koji koristi Mladen Milovanović pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela, saop'eno je iz MUP-a RS-a.

Nakon hapšenja inspektora Milovanovića, uhapšeni su i viši inspektor Predrag Vatreš, kao i inspektorka Gorana Rečević.

Kurir.rs/BN/Istraga.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja